• DOLAR 32.389
  • EURO 34.64
  • ALTIN 2382.035
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bazı belediyelerde işçi kıyımıyla karşı karşıyayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Yemeği’nde yaptığı konuşmada, işçi ve işveren arasındaki ilişkiyi dikkate almayan yaklaşımlardan hayırlı bir netice çıkmayacağını belirterek, “Biz üretim ile alın terini, sermaye ile emeği, kazanç ile hakkaniyeti birbirinden ayırmıyoruz. Kalkınmayı, toplumun tüm kesimlerinin refahının orantılı şekilde yükselişi olarak görüyoruz. Siyasi sebeplerle kimsenin ekmeğiyle oynanmamalı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla çeşitli meslek dallarına mensup işçilerle, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

İşçi ve işveren arasındaki ilişkiyi dikkate almayan yaklaşımlardan hayırlı bir netice çıkmayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz üretim ile alın terini, sermaye ile emeği, kazanç ile hakkaniyeti birbirinden ayırmıyoruz. Kalkınmayı, toplumun tüm kesimlerinin refahının orantılı şekilde yükselişi olarak görüyoruz. Şayet ülkede bir kesim çok zenginleşirken diğer kesimler yerinde sayıyor veya fakirleşiyorsa, orada adalet yok demektir. Adaletin olmadığı bir yerde de zulüm vardır. Zulüm ise, bizim inancımızda küfre eşdeğerdir. Çünkü Rabbimiz insanların eşyalarını, yani mal ve ücretlerini eksik vermeyin buyuruyor. Peygamber Efendimiz de Aleyhissalatu Vesselam, işçiyi çalıştırıp hakkını ödemeyenlerin kıyamet günü hasmıyım buyurarak bu konunun önemini ifade ediyor” şeklinde konuştu.

Kul hakkı ve hak arayışının öneminin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hak arayışını uzlaşma zemininde gören bir medeniyete mensup olduklarını, tüm hayatı boyunca da emek konusunda adaletin tesisi için mücadele yürüttüğünü sözlerine ekledi.

“Kimsenin sendikaları arka bahçesi hâline getirmeye çalışmasına rıza göstermeyiz”

İşçilerin hak arama mücadeleleri hiçbir zaman üyesi oldukları sendikalara ve işe başladıkları dönemlere göre değerlendirmediklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alın teriyle kendisinin ve ailesinin nafakasını kazanmaya çalışan bir insanı bu tür yaklaşımla kategorize etmek en başta emeğe saygısızlıktır. 31 Mart seçimlerinin ardından kimi belediyelerde sendika üyelerine veya işe giriş tarihine bakılarak ayrımcılık yapıldığına, hatta insanlarımızın aşıyla, işiyle oynandığına dair üzücü haberler alıyoruz. Üstelik bu tür ayrımcılıkları meşrulaştırmak için birçok yalana ve çarpıtmaya başvuruluyor. Kimi sendikaları makbul, kimi sendikaları öteki olarak gören kafa 28 Şubat dönemi kafasıdır. Birileri bu kafayı yeniden hortlatmaya çalışıyor. Biz hiçbir sendikaya kendi arka bahçemiz olarak bakmadığımız gibi, kimsenin de sendikaları arka bahçesi hâline getirmeye çalışmasına da rıza göstermeyiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evine ekmek götürmek dışında bir çabası olmayan insanları sırf siyasi veya ideolojik sebeplerle mağdur etmenin, ekmeğiyle oynamanın vebalinin altından kimsenin kalkamayacağını ifade ederek, bu tür yanlışlardan en kısa sürede dönülmesi temennisinde bulundu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir