• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
15 Temmuz Gazilerine Devlet Övünç Madalyası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz Gazileri Muhammed Zeki Yalçınkaya ve Nedim Yalçınkaya'ya, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi üzerine tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası Beratı, Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 15 Temmuz gecesi şehadete kavuşan 250 vatandaşı rahmet ile andıklarını belirterek, gazilere ise sağlıklı ömürler diledi.

Konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişiminde şehadete kavuşan Şanlıurfalı 5 şehidi de rahmet ve minnetle anan Vali Erin, "Birlik ve beraberliğimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimiz, alınabilecek madalyaların en büyüğünü aldılar. Erişilebilecek makamların en yücesine vardılar. Peygamberimizle, peygamberlerle komşu oldular. Onlara da en büyük madalya Cenab-ı Allah tarafından verildi. Onların hepsini de bir kez daha şükran ve rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

Vali Erin, "Emperyalistlerin ve o zihniyete uşaklık edenlerin, istiklalimizi ve istikbalimizi karartmak isteyenlerin sahneledikleri son oyunu birlikte seyrettik ve birlikte karşı koyduk. Milletimiz, yöneticileriyle birlikte büyük bir kahramanlık göstermek suretiyle, milletin tankları, topları, uçakları ve ileri teknolojiye sahip silahlar karşısında iradesine, bağımsızlığına, özgürlüğüne ve namusuna sahip çıktığı bir tarihtir." ifadelerini kullandı.

O hatıranın sürekli canlı tutulması gerektiğini kaydeden Erin, kahramanlık ve cesaretleri için Devlet Övünç Madalyasına layık görülen gazileri tebrik ederek, gösterdikleri fedakârlık ve özverinin yaşıtlarına örnek olmasını diledi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Muhammed Zeki Yalçınkaya ve Nedim Yalçınkaya'ya tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası Beratları, Vali Erin tarafından gazilere verildi.

Tören, gazilerle fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir