• DOLAR 32.379
  • EURO 34.84
  • ALTIN 2397.701
  • ...
Bitlisliler Beraat Kandili’ni camilerde ihya etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Beraat Gecesi’nde halk camilere akın etti. 7’den 70’e her yaştan vatandaşlar, bu gecenin hayır ve bereketinden faydalanmak için camilerin yolunu tuttu. Tüm ülkede olduğu gibi Bitlis’te de Beraat Kandili programı düzenlendi.

Beraat Kandili’ni en güzel şekilde ihya etmek için müftülüklerce farklı camilerde programlar düzenlendi. Camilerde yapılan mevlitli programlara halk akın etti. Tarihi Merkez Ulu Camii’nde düzenlenen mevlit programına iştirak eden Bitlisliler, berat edilmeleri için ellerini semaya açarak, Allah’a yalvardı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlitle devam etti. Okunan ilahi ve getirilen salâvatlarla cami cemaatine duygulu anlar yaşatıldı. Beraat Gecesi’nin anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma yapan Bitlis İl Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Elmas, bu gecenin güzel bir şekilde ihya edilmesi gerektiğini söyledi.

Günahlardan temizlenmek için bu gecenin fırsata çevrilmesi gerektiğini belirten Elmas, “Beraat demek; arınmak, sıyrılmak, kurtulmak, yaptığın her türlü günahtan arınmak demektir. Sabaha kadar uyumadan yapacağımız tevbe istiğfarlarla Rabb’imize yöneleceğiz. Peygamber Efendimiz, ‘O gecelerde yapılan dualar geri çevrilmez.’ buyuruyor. İşte o gecelerden biri de bu gecedir. Bu gecede yüce Allah af dileyen tüm kullarını af eder, tövbe eden kullarının tövbesini kabul eder, mağfiret dileyenlere mağfiret eder, kimin ne isteği varsa onun isteğini yerine getirir. Onun için bu geceyi ihmal etmeyeli, fırsat bilelim. Ramazan’a ulaşmak için yapılacak en son fırsat olarak bilelim. Bu fırsatı tepmeyelim, uyanık kalalım.” dedi.

Program, Ahmet Elmas’ın yaptığı dua ve verilen ikramla sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir