• DOLAR 32.256
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2394.253
  • ...
Diyarbakır`da Gerginlik Hat Safhada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Blok adaylarının konvoyu, AK Parti mitingi öncesi adeta gövde gösterisine dönüştü. Diyarbakır Demokratik İl Konseyi, `Demokratik Özerk Yönetimlerin İlanını Hızlandırma` kararını kutlamak amacıyla, Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu adayları için yüzlerce araçlık konvoyla şehir turu attı.

Konvoya Blok adayları Emine Ayna ve Nursel Aydoğan katılırken, diğer adaylar seçim çalışmaları nedeniyle katılmadı. İl binası önünde başlayan şehir turu, kentin bütün cadde ve sokaklarında devam etti. Konvoyda `demokratik özerklik sizlere selam olsun" anonsları ile araçlardan sürekli PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı, evlerinin balkonlarına çıkan bazı vatandaşlar ve esnaf konvoyu zafer işaretleri yaparak selamladı.

Bağımsız adayların AK Parti mitingi öncesi gövde gösterisine dönüşen şehir turu, yine BDP il binası önünde son buldu.

Maskeli gruplar sokak aralarında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Diyarbakır gezisi öncesi kentin büyük bölümünde esnaf iş yerini açtı.

Bağlar ilçesinde ise esnafın bir bölümü iş yerini açmadı. Dörtyol, Sağlık Ocağı, Nükhet Coşkun ve Gürsel caddelerinde toplanan yüzleri maskeli küçük gruplar çevrede güvenlik önlemi alan polise molotofkokteyli, ses bombası ve havai fişek attı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, göstericileri biber gazıyla müdahale ederek dağıttı.Yaşanan olaylar üzerine esnaf kepenklerini kapattı.

Müdahale sırasında kaçan göstericilerin bıraktığı plastik kutu içindeki el yapımı ses bombası polis tarafından alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada takviye olarak Elazığ, Şanlıurfa, Malatya ve Mardin`den çok sayıda polis Diyarbakır`a gelirken, Başbakan Erdoğan`ın ziyareti sırasında kullanacağı güzergahta olarak yoğun önlem alındı. Ayrıca polis helikopteri de kent üzerinde uçuş yaparak, güvenlik önlemine katılıyor.

Öte yandan, mitingin yapılacağı İstasyon Meydanına çıkan yollar trafiğe kapatılırken, alanındaki vatandaşlar dışarı çıkarılıp, yapılan üst aramasının ardından tekrar alana alınıyor. Aramalarda bomba eğitimi alan dedektör köpeklerde kullanılıyor.

Miting alanının girişine ses bombası

Diyarbakır`da AK Parti`nin miting yapacağı alanın girişine ses bombası atıldı.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti tarafından İstasyon Meydanı`nda düzenlenecek olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın katılacağı miting öncesinde, alanın 2 nolu giriş kapısı olan Akkoyunlu Caddesi`ndeki ara sokaktan ses bombası atıldı.

Ses bombasını atan bir kişinin eşkalinin belirlendiği bildirildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir