• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
Japon Uzmanlar Bursa`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 2010 yılında başlayan \"Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi\" kapsamında Bursa, Balıkesir, Bolu, Sakarya, Çanakkale, Düzce, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova illerindeki 80 pilot okulu kapsayan proje kapsamında Bursa iline gelen proje sorumlusu JICA yetkilisi Shinsuke Nomura İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici`yi ziyaret etti.

Projede yer alan Eğitim Denetmeni Demir Kurtbeyoğlu, Karapınar İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Formatör Cezmi Kıyışkan, İl Milli Eğitim Sivil Savunma Uzmanı Durgud Biltekin`in de katıldığı ziyarette Japon yetkiliye tercümanı Kaan Togashi eşlik etti. Ziyarette projenin gelişim süreci hakkında bilgi veren JICA yetkilisi Japon Nomura, Ocak ayında 10 ilden 15 formatör öğretmenin eğitim için Japonya`ya gideceklerini belirtti.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, deprem felaketi nedeniyle büyük acılar yaşayan Türkiye ve Japonya arasındaki işbirliği projelerini çok önemsediklerini ifade ederek, depremin zararlarını en aza indirmenin, insanları depreme karşı eğitmekle mümkün olacağını söyledi. Bilici, bu tür projelerin, insanlarda deprem bilinci oluşmasında yol gösterici olacağını kaydederek İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projeye gereken desteği vereceklerini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki ziyaretten sonra Demirtaşbucağı İlköğretim okulunda yapılan afet eğitimleri ve yapılacak olan çalışmalar değerlendirildi. Değerlendirme çalışmalarına projede başarı göstermiş Mollafenari İlköğretim Okulu adına formatör Cezmi Kıyışkan, Demirtaşbucağı İlköğretim okulundan Okul Müdürü Ferhat Kutlu, Formatörler Müdür Yrd. Derya Karateke, Fatih Güler ve Yılmaz Aydın katıldı.

Oradan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret eden heyet afet eğitiminde işbirliği ve yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek projeye gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Proje kapsamında Japonya`da uygulanan afet eğitiminin yerinde izlenmesi, afet eğitimi politikalarının karşılaştırılması için JICA`nın daveti üzerine MEB Müsteşarı Emin Zararsız başkanlığında Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey de Kasım ayı başında Japonya`ya giderek, ziyarette bulunmuşlardı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir