• DOLAR 32.331
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2388.95
  • ...
Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa mezarı başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tokat’lı Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa vefatının 19’uncu yıl dönümünde 195 sivil toplum kuruluşundan oluşan Tokatlı hemşerileri tarafından Fatih Camii bölgesinde bulunan kabri başında anıldı.

Anma etkinliğine Tokat Konfederasyonu (TOKKON) Başkanı Ahmet Yılmaz ve TOKKON genel sekreteri Ekrem Sevınc, Tokat 15 Der Derneği Başkanı Saffet Gümüş ve birçok Tokat Konfederasyonuna bağlı sivil toplum kuruluşları katılım sağladı.

Program Hafız Fatih Yılmaz Hoca tarafından Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

 Ardından programın açılış konuşmasını yapan Tokat Konfederasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, “Tokatlı Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'nın ebediyete intikalinin 119.yıl dönümü anma Programını Tokat Konfederasyonu (Tokkon) olarak 195 sivil toplum kuruluşu derneğimiz ile birlikte beraber gerçekleştirdik. Gazi Osman Paşa Hemşerisi olmaktan şeref duyduğumuz bir büyük insandır. Hem insanlık olarak hem komutan olarak tarihte var olmuş, tarihte önemli bir yere sahip olan Gazi Osman Paşayı kabri başında anıyoruz. Gazi Osman Paşa ki, düşmanına bile saygı uyandırmış, esir düşmesine rağmen esir muamelesi yapılmamış, kılıcı alınmamış büyük bir komutan. Biz de onların arkalarından gidenleri olarak ona layık bir şekilde, bu sene bir kez daha anma programını kabri başında gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu programı, daha geniş bir şekilde, tüm ülkenin bileceği ve duyacağı bir şekilde gerekirse uluslararası bir şekilde gerçekleştirme planımız vardır.” şeklinde konuştu.

Yılmaz’ın yaptığı konuşmanın ardından TOKKON Genel Sekreteri Ekrem Sevinç Plevne Gazisi Gazi Osman Paşa’nın tarihçeyi hayatını okudu.

Tarihçeyi Hayatın okunması ardından söz alan Tokat 15 Der Derneği Başkanı Saffet Gümüş, “Gazi Osman Paşanın torunlarıyız. Atamıza vefa olsun diye 450 kilometre yürüdük. Biz Tokatlılar olarak Gazi Osman Paşanın emanetine sahip çıkacağız.” dedi.

Tokatlı oyuncu Emre Üçtepe, “Bende Gazi Osman Paşamız gibi Tokatlıyım. Hemşerimiz olmasından dolayı gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu

Turan Soylu Hocanın okuduğu duayla programın sona ermesiyle birlikte TOKKON olarak aile fotoğrafı çekildi. (Zeyd Varol-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir