• DOLAR 32.523
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2454.5
  • ...
Gaziantep valisinden kan bağışı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Kızılay Gaziantep Şubesi arasında “Kan Bağışı Kampanyası” protokolü imzalandı.

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen imza törenine, Vali Davut Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Kan Bağışı Merkezi Bölge Müdürü Halis Uzunkaya katıldı.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.

Gül, “Şahinbey Belediyesi ile Türk Kızılay’ı Gaziantep Kan Bağışı Merkezi arasında imzalanan protokol ile Şahinbey Belediyesi lojistik destek verecek ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacak.  Vatandaşlarımız kan vermeye teşvik edilecek.” dedi.

Kızılay’ın en dar günde başvurulan bir yer olduğunu aktaran Gül, “Kızılay’ı bizim milli kuruluşumuz. Hem en dar zamanımızda hem de rutin tedavi amaçlı kan ihtiyaçlarımızda Kızılay’a başvuruyoruz. Yine afet durumunda da ilk gideceğimiz yer Kızılay. Bu vesile ile tüm hemşerilerimizi kan vermeye davet ediyorum.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kan bağışı kampanyasının yaklaşık 10 yıldır yapıldığını bildiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da kampanyanın vatandaşların kan ihtiyacını karşılamaya ve vatandaşları kan vermeye teşvik etmeye yönelik bir uygulama olduğunu söyledi.

Tahmazoğlu, “Şu ana kadar 14 bin 402 ünite kan toplamış olduk. Bu yılda kampanyamızı 22 Nisan tarihinde yapacağız. Ramazan öncesi yapacağımız bu kampanya ile Ramazan ayı boyunca kan bağışı merkezine yapılan kan bağışı azaldığı için bu vesile ile ay boyunca kan merkezinin ihtiyacını karşılamış olacağız.” diye konuştu.

Konuşmalar ardından Vali Gül, Tahmazoğlu ve Kan Bağışı Merkezi Bölge Müdürü Halis Uzunkaya arasında protokol imzalandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

 







Bu haberler de ilginizi çekebilir