• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
Evde sağlık hizmetlerinde kesintisiz hizmet verilmeye başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetlerinde kesintisiz hizmet vermeye başladı. Evde sağlık sunumuna ihtiyacı olan hastalar, 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle 16.00 ile 24.00 saatleri arasında da sağlık hizmeti alabilecek.

Evde sağlık hizmeti, sunumuna ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında uzman bir kadro tarafından sunulması, sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesi ve tanısı konulmuş hastanın düzenlenmiş olan tedavisinin takibi, uygulanması, gerekli eğitimlerin verilmesi, bakanlık ve bağlı kuruluşları tarafından sunulacak olan evde sağlık hizmetlerinin teşekkül ettirilmesi, sevk ve idaresi ile ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanmasını kapsayan sağlık hizmeti olarak biliniyor.

İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Hakan Pamukçu, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Yaklaşık 3 bin kişiye evde sağlık hizmeti ulaştıran sağlık ekiplerimiz, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren akşam mesaisiyle de bu hizmete devam edecektir. 16.00 ile 24.00 saatleri arasında bir ekiple gelen taleplere de cevap verilecektir. Ayrıca ihtiyaç durumunda gece 24.00’ten sonra da hizmet sunulabilecektir. Amacımız yaşam kalitesini bozan hastalığı veya yaşlılığı nedeniyle sağlık hizmetine ulaşmada zorluk yaşayan, evinde ve aile ortamında sağlık hizmetine ihtiyaç duyan bireylere kesintisiz hizmet vererek yaşam kalitesini yükseltmektir." (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir