• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
AK Parti Ankara'daki seçim sonuçlarına ilişkin yeniden müracaat edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Ankara'da seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunu.

AK Parti Ankara İl Binasında konuşan Şahin, Ankara'nın 25 ilçesinin 25'inde de ilçe seçim kurullarına Büyükşehir Belediyesi oylarının yeniden sayılması için müracaatlarını yaptıklarını hatırlattı.

25 ilçenin 12'sinde yeniden sayım işlemleri gerçekleştirdiklerini belirten Şahin, "Bu yeniden sayım işlemleri neticesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi seçimine Cumhur İttifakı'nın adayı olarak giren Sayın Mehmet Özhaseki'nin oyları bin 805 arttı. Bu, beklentilerimizi karşılamaktan uzak bir sonuç. Bugün ve yarın Ankara İl Seçim Kurulu Başkanlığına yeniden müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz. Bu müracaatlarımızı 13 ilçe seçim kurulunun itirazımızı reddine ilişkin, diğer 12 ilçede ise taleplerimizin karşılanmaması nedeniyle gerçekleştireceğiz. Dolasıyla 25 ilçemizin 25'inde İl Seçim Kuruluna müracaatlarımızı gerçekleştirmiş olacağız. Bununla ilgili olarak Ankara İl Teşkilatı'nda hukukçu arkadaşlarımız hem de genel merkezde oluşturulmuş olan masa bununla ilgili süreçleri yakından takip ediyor." dedi.

Diğer taraftan maddi hatalarla ilgili olarak karşılaştırmalı çalışmaların da sürdürüldüğünü aktaran Şahin, "Buradaki amacımız sandık seçim tutanaklarıyla ilgili ihtilafı ortadan kaldırmak. 12 bin 158 sandıktaki karşılaşmalı çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki amacımız zihinlerdeki soru işaretlerini ortadan kaldırmaktır. Ankara'daki seçmenimizin iradesi seçim kurulu ve mahkeme kararıyla tebellüğ ettikten sonra ortaya çıkacak sonucu büyük bir hüsnü kabul ile karşılamak olacaktır. Ankara'daki hemşehrilerimizin başımız üstünde yeri var. Amacımız hukuki süreçlere katkı sağlamaktır. Biz anayasa ve yasanın bize sunmuş olduğu hak arama özgürlüğü çerçevesinde bu girişimleri sürdürüp takip edeceğiz. Kuyumcu titizliğiyle en küçük bir veriyi anlamadan bu çalışmayı sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir