• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Bu okulda öğrenciler okul idarecisi de oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, öğrencilerin gelecekte iyi yerlere gelebilmesi ve sorumluluk sahibi olabilmeleri adına, Türkiye’de bir ilk olan, "bir günlüğüne okul idarecisi olma" uygulaması başlatıldı.

Aynı zamanda proje okulu olan 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesinde, sınav sonucu dereceye giren öğrenciler, öz güven ve sorumluluk sahibi olmaları için bir günlüğüne okul yöneticisi yapılıyor. Söz konusu uygulama, okul idaresi ve öğrencilerin kaynaşması açısından önemli bir uygulama olarak görülüyor.

Okul ziyaretleri kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden ÖNDER Bingöl Temsilcisi İlahiyatçı Sadullah Arpa, söz konusu uygulamanın öğrenciler açısından önemli olduğunu söyledi.

“Gençlerimizin öz güvenlerinin artması için önemli bir uygulama”

Arpa, “Bingöl ÖNDER yönetimi olarak birçok okul ziyaretimiz oldu. Ancak ilk defa anlamlı, aslında heyecanlı bir ziyaret oldu. Daha önce bu kadar genç bir müdürle görüşmemiz, ziyaretimiz olmamıştı. Bunun için ÖNDER olarak çok heyecanlıyız. Bizim son dönem çalışmalarımızın çoğu gençlik üzerine, özellikle gençlerimizle daha çok hasbihal içerisindeyiz. Burada genç bir müdürümüzü gördüğümüz için çok mutluyuz. Gençlerimize çok güveniyoruz. Onlara güvenildiğinde çok iyi işler yapabileceklerine inanıyoruz. Bu uygulama gençlerimiz açısından çok önemli ve örnek bir uygulama. İnşallah diğer okullarımız için örnek bir uygulama olur. Gençlerimize öz güven kazanma açısından büyük bir katkı sunacaktır. Başta okul müdürümüz olmak üzere okul yönetimini, öğrencilerimizİ, okul aile birliğini tebrik ediyorum.” dedi.

“Geçici de olsa okul müdürü olmak çok farklı bir duygu”

15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan sınav sonucunda bir günlüğüne okul müdürü olan Ömer Faruk Beliren, “15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi 11 C sınıfının öğrencisiyim.  Okulumuzda ayda bir düzenlenen deneme sınavı sonucunda başarı gösteren öğrencilere idareyi teslim ediyorlar. Bugüne özel ben de denemede birinci olduğum için okul müdürü oldum. Okula gelirken öğrencileri karşıladım. İlk dersi öğrencilerle beraber geçirdik. Öğrencilerle sohbet ettik. Sınıfları dolaştık. Öğretmenlerin raporlarını tuttuk. Müdür olmak çok farklı bir duyguymuş, tüm okulu yönetiyorsun. Allah herkese nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'de bir ilk olan uygulamayla öğrencilerimize sorumluluk bilincini yüklüyoruz”

15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Nihat Korlaelçi de Türkiye bir ilk olan uygulamanın, öğrencilerin öz güvenlerinin artması için önemli olduğunu söyledi.

Korlaelçi, “Rahmetli Erbakan hocamızın güzel bir sözü vardır, ‘Bir ülkenin asıl gücü ne parasıdır ne tankıdır ne de tüfeğidir, asıl gücü imanıdır, inançlı evlatlarıdır.’ Bu gençler bizim geleceğimiz. Yarın bizlerden bayrakları devralıp kaldığımız yerden hayata devam edecek olan gençlerimiz, haliyle Türkiye’de ilk uygulama. Üçüncü ayımıza girdik. Her ay yaptığımız deneme neticesinde öğrencilerimizden birinci sırayı alana bir günlüğüne okul idaresini teslim ediyoruz. Öğrenciler bana şunu dediler; ‘Siz bizi bir gün çalıştırıyorsunuz ama bize para vermiyorsunuz.’  Bende dedim ki 'Gençler il birinciliğini bana getirirseniz her birinize günlük 300 TL cebimden vereceğim.' Ama bir türlü il birinciliğini alamadık. Heyecanla bunu da bekliyoruz. Uygulamadan çok memnunuz. Öğrencilerimize o sorumluluk bilincini yüklüyoruz. Onlara idareyi devrediyoruz, kendimizi devre dışı bırakıyoruz. Sıkıntı yaşadıkları yerde biz kendilerine yardımcı oluyoruz. Bütün ülkedeki okullara tavsiye ediyorum. Nihayetinde bütün okullar ve bütün gençler bizim. Çok faydalı olduğunu gözetledik, tüm okullara tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir