• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Aradaki fark kapanmaya başlayınca CHP paniğe kapıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da CHP'nin itirazı üzerine İstanbul İl Seçim Kurulu birçok ilçede başlanan oy sayım işleminin tedbiren durdurulmasına karar verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz konuya ilişkin açıklama yaptı.

Çalışmalar sürerken farkın kapanacağını ve seçimin lehlerine sonuçlanacağına dair işaretler aldıklarını dile getiren Yavuz, "Bugün maddi hataların düzeltilmesine ilişkin ilçe seçim kurullarına geçersiz oyların sayımına ilişkin müracaatta bulunduk. Bunun üzerine bazı ilçe seçim kurulları yeniden sayıma ve bazı ilçe seçim kurulları da geçersiz oyların sayımına ilişkin karar verdi. Karar üzerine fiilen sayıma başlanmasının ardından geçersiz oyların AK Parti adayı lehine yazılmaya başlandığını ve aradaki farkın kapanma trendinin arttığını görünce Cumhuriyet Halk Partisi, resmen paniğe kapıldı ve soluğu İl Seçim Kurulunda aldı. Çok alelacele gitti Cumhuriyet Halk Partisi. İl Seçim Kurulu da son derece hızlı bir şekilde hareket etmek suretiyle tedbir kararı vererek bu sayımı durdurdu." dedi.

Yavuz, şunları söyledi:

"Bu kadar net, somut, belge, bilgi ortadayken Cumhuriyet Halk Partisi olarak siz de gelin eğer endişeniz yoksa bu kadar öndesiniz ya, öyle iddia ediyorsunuz, herkesin ortasında, Yüksek Seçim Kurulu, ilçe seçim kurulları da karar versin, gerekirse kameralar kurulsun, bütün halk izlesin ve gerçek ne ise o ortaya çıksın. Biz yangından mal kaçırma derdinde değiliz. Böyle de hareket etmiyoruz. Eğer siz de yangından mal kaçırma derdinde değilseniz, bu çağrı çok makul bir çağrıdır, kuralım kameraları, bir yerde ilçe seçim kurulları saysın, bütün millet de izlesin, gerçek de ortaya çıksın. Emin olunuz ki bu meseleleri örtmek, kapatmak o kadar kolay olmayacak. Emin olunuz ki gerçek net bir şekilde ortaya çıkacak. Biz devam eden süreçte durumu tekrar sizlere açıklamak için huzurlarınızda yer yer bulunacağız." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir