• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Türkiye genelinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin yansımaları takip edilecek.

2- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, hayırsever iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek. 

3- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Makedonya Savunma Bakanlığında törenle karşılanacak, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Radmila Shekerinsa ile bir araya gelecek, Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Başbakan Zoran Zaev ve Meclis Başkanı Talat Caferi ile ayrı ayrı görüşecek.

4- TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

5- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı IPARD-II 5. Başvuru Çağrısı Bilgilendirme ve Tanıtım Programı'na katılacak.

6- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Rusya Enerji Bakanı ve Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Eşbaşkanı Aleksandr Novak ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin ile ikili görüşmelerde bulunacak.

7- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'na taşınma sürecine ilişkin açıklama yapacak.

8- TÜİK, mart ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklayacak.

9- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'nin NATO'daki Rolü ve Bölgesel Güvenlik" başlıklı panelde konuşacak, ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile görüşecek, ABD Kongresinde Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Eliot Engel ile bir araya gelecek.

10- Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın, ordunun çağrısıyla istifa etmesinin ardından gelişmeler izleniyor.

11- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum takip ediliyor.

12- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üniversite öğrencileriyle buluşacak.

13- FETÖ davaları

- FETÖ’nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı dava Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152 kişinin yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Hava Harp Okulu'nda görevli subayların da aralarında bulunduğu 32'si tutuklu 43 sanığın yargılanmasına İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri’de devam edilecek.

14- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Ümraniyespor ile Akhisarspor, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

15- Spor Toto 1. Lig'in 27. haftasında Gazişehir Gaziantep-Afjet Afyonspor, Hatayspor-Birevim Elazığspor, Balıkesirspor Baltok-Giresunspor, Abalı Denizlispor-Altay müsabakaları yapılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir