• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
7 Yaşında 3 Cm`lik Taş Operasyonu Geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Medikal Park Batman Hastanesi`nde yapılan operasyonda 7 yaşındaki çocuğun (Mesanesi) böbreklerden gelen idrarın biriktiği torbadan, 3 cm çapındaki taş başarıyla çıkarıldı.

 

Hasta ailesi ile yapılan görüşmeler ve operasyona hazırlanmasından sonra Op. Dr. Mehmet Hamarat kontrolünde başarılı bir ameliyat ile 7 yaşındaki Rıdvan Keskin`in sağlığına kavuştu.
Ameliyat ile ilgili açıklama yapan Op. Dr. Mehmet Hamarat, önceki gün şiddetli ağrı şikâyetiyle hastaneye başvuran Rıdvan Keskin`in (7) muayenesi ve Ultrason tetkikleri kontrolleri sonrası (Mesane) böbreklerden gelen idrarın biriktiği torbadan, 3 cm çapında taş olduğu tespit edildiğini ifade etti.

 

(Mesane) böbreklerden gelen idrarın biriktiği torba taşın genellikle erişkinlerde görüldüğü ve bu tür vakaların açık cerrahi ya da endoskopik yöntemle gerçekleştirildiğine dikkat çeken Op. Dr.Hamarat, \"Ancak çocuk bir hastada her iki yönteminde yan etkileri ve komplikasyonları fazladır. Bu nedenle tıbbın ilerlemesi ve yeni yöntemlerin bulunmasıyla bizde Medical Park Batman Hastanesi olarak Perkütan Sistolitotomi ( kapalı mesane taşı ameliyatı) yöntemini kullanarak çocuğumuzu sağlığına kavuşturduk. Batman`da ilk kez kullanılan bu operasyonla hastalar enfeksiyon, yara iyileşmesi gibi süreçleri yaşamadan sosyal yaşamına dönmektedirler\" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir