• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
İmam Hüseyin`in Şehadeti, Mazlumların Zalimler Karşısındaki Şiarıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis`te 10 Muharrem günü münasebetiyle Kerbela Şehitleri ile ilgili bir program düzenledi. Programda Kerbela olayı ve imam Hüseyin`in şahadetiyle alakalı bir konuşma yapan dernek yetkilisi imam Hüseyin ve yanındakilerin böyle feci bir şekilde katledilmeleri ve Peygamber ehline yapılan bu zulümlerin asla unutulmayacağını Yezid ve askerleri gibi ahlaki yönünden düşük insanlara az rastlanıldığını ve tarih boyunca Yezid ve askerlerinin lanetleneceği dile getirildi.

 

Kendisinden yüz kat daha fazla olan bir orduyla savaşan ve onlara kafa tutan imam Hüseyin`in kahramanlığına da tarih`in şahid olmadığı bir olaydır diyen konuşmacılar İmam Hüseyin`in şehadetiyle zalimlere üstün geldiğini ve kıyamete kadar mazlumların zalimler karşısındaki şiarı olduğu Yezid ve yandaşlarının ise lanetlendiği ve yüz karası bir şekilde Allahu Tealanın huzuruna çıkacakları vurgulandı.

 

Program okunan mevlidi şerif ve birbirinden güzel okunan ilahilerden sonra katılanlara yapılan ikramlarla sonlandırıldı. (Erkan YÜrek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir