• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Tarihte Bugün 28 Mart 2019
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1910: İstanbul'da ilk trafik kazası oldu. 1 kişi yaralandı.

1920: Kilis'ten 26 Mart sabahı hareket eden Fransız kuvvetleri Kilis Antep yolunu kapatan teğmen şahin komutasındaki kuvvetlerle savaştı. Şahin Bey şehid düştü, Fransızlar Antep'e girdi

1943: ABD’Lİ bilim adamı Morris Jessup’ın Eınsteın’ın birleşik alanlar kuramına dayanarak bir ışınlama deneyi yaptığı iddia edildi. Phıladelphıa Deneyi adıyla bilinen ve askeri gizlilik içinde gerçekleştirildiği iddia edilen deneyde 104 mürettebatlı USS Eldridge adlı askeri gemi tanıkların iddialarına göre Phıladelphıa deniz üssünde yeşil bir sise bürünerek yavaş yavaş kayboldu ve kısa bir zamanda 640 km uzaklıktaki Norfolk deniz üssünde ortaya çıktı. Phıladelphıa Deneyi bir iki kişinin iddiası dışında kabul görmezken hem deneyde kullanıldığı söylenen askerler hem de resmi yetkililer tarafından yalanlanmıştır.

1944: Adapazarı ve civarında 2.831 kişinin hayatını kaybettiği bir deprem oldu.

1987: Yurtdışındaki din görevlilerine Rabıta'dan maaş ödendiğinin ortaya çıkması üzerine bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Evren, kararnameyi döviz sıkıntısı nedeniyle bilerek imzaladığını itiraf etti.

1988: Türkiye'de kendisine ilk kez yapay kalp takılan kişi Halit Şahin öldü.

1994: Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da ve Melih Gökçek Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlıkları dahil olmak üzere 5 Büyükşehir ve 26 İl Belediye Başkanlığı kazanan Refah Partisi, seçimin galibi oldu.

2000: Susurluk davası sanıklarından Özel Tim eski Müdürü İbrahim Şahin geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak yoğun bakıma alındı.

2004: Yerel seçimler yapıldı. Seçimleri, yerel seçimlere ilk kez katılan Ak Parti 12'si büyükşehir olmak üzere 58 ilde belediyeyi alarak kazandı.

2005: Endonezya'nın Sumatra adası açıklarında Richter ölçeğine göre 8.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem ve sonrasındaki tsunamide 900'den fazla kişi hayatını kaybetti.

2009: Çinlilerin son icadı olan idam minibüsleri basına yansıdı. Çin'in farklı yerlerinde sayıları bilinmeyen bu minibüsler Çin'in zaten düşük olan İnsan hakları karnesine olumsuz yansıdı. Çin'de geliştirilen ve 3 yıldır kullanılan İdam Minibüslerinin dehşet veren uygulaması şöyle anlatılıyor: İdam mahkumları cezaevinden alınmadan önce uyuşturuluyor. Cezaevi avlusunda minibüse bindiriliyor ve içeride bulunan yatağa yerleştiriliyor. Ameliyat masasını andıran bu yatağa bağlanan mahkuma, burada damardan üç ilaç veriliyor: Bu ilaçlar bilinçaltını kaybettiriyor, nefes alış verişini durduruyor ve kalp atışlarını durduruyor. Bu işlem tamamlanır tamamlanmaz, önceden belirlenmiş olan mahkumun sağlık durumuna göre organları teker teker alınıyor ve "idam minibüsü" hızla, çeşitli sağlık kurumlarının yolunu tutuyor. Böylelikle organlar hastalara satılıyor. Çin'e organ nakli için gidip yüklü miktarda para veren yabancı hastaların da yararlanırken sadece 2008 yılında 1715 idam gerçekleştirildi.

2010: Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bolu'da Mobese sistemi açılışında Türkiye'nin faili meçhuller ülkesi olmadığını ileri sürdü. İnsan hakları örgütleri ise Türkiye'de 17 bine yakın faili meçhul olduğunu açıklayarak karşılık verdi.

2010: Yolsuzluk iddiaları nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak açığa alındı.

2011: Yemen'in güneyindeki Abyan vilayetindeki mühimmat fabrikasında meydana gelen patlamada aralarında çocukların da olduğu en az 110 kişi öldü. Ölen ve yaralananların, fabrikadan silah ve mühimmat almaya çalışan siviller olduğu bildirildi.

2012 : Pakistan'da başını Cemaat-i İslamiye Partisi'nin çektiği beş siyasi hareket ve sivil toplum örgütlerinden oluşan Pakistan Savunma Grubu, NATO ve ABD'yi protesto etti. Başkent İslamabad'da parlamento önünde toplanan binlerce kişi, ana yolları trafiğe kapatarak nato ve abd aleyhine slogan attı.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir