• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya Müslüman Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kur`an tilavetiyle başlayan program Mustazaf-Der Van Şubesi Kadın Komisyonu Başkanının yapmış olduğu kısa bir açılış konuşmasıyla başladı. Çocuk ilahi grubunun söylediği ilahiler ve Hz. Fatıma ve Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin`in hayatlarında bir kesitin canlandırıldığı tiyatro katılan bayanlar tarafından ilgiyle izlendi. Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Hafsa Hayva Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, kadınlara değer verilmediği bir çağda Allah Resulünün (sav) kadının elinden tuttuğunu ve onu insanlık tarihi içerisinde yüksek bir makama çıkardığına değindi.


Kadın Toplum İnşa Edecek En Büyük Unsurdur
"Kadın toplumun temel taşıdır. Eğer toplumun temeli sağlam olursa kurulacak binada sağlam olur" diyen Hayva, "Müslüman bir kadın sağlam kişiliğini, dik duruşunu, takvasını, edebini muhafaza etmeli, en önemlisi hayalı olması gerekir. Zira kadın, toplumu inşa edecek en büyük unsurdur" ifadelerini kullandı.

Her İnsanın Birilerini Kendine Model Aldığı Bir Dönemi Vardır
"Resulullah`ın ahlakı kuran idi ve Resulullah`a ahlakça en çok benzeyen de hazreti Fatıma idi" tespitinde bulunan Hayva, "Dolayısıyla örnek aldığımız Hazreti Fatıma`yı bizler Kuran`i bir ahlak ile tanıyoruz onun Kuran ahlakını örnek alıyoruz. Her insanın birilerini kendine model aldığı bir dönemi vardır. Giyim kuşamında, tavır ve davranışlarında, hareket tarzında mutlaka insanlar birilerini kendine model olarak alır. Bizler Müslüman bir bayan olarak birilerini örnek alacaksak, şunu diyebiliriz ki; bizim örneğimiz, bizim modelimiz Hz. Fatıma`dır. Bizim modelimiz Hz. Aişe, Hz Hatice, Hz Asiye ve İslam davası için bedel ödediğinde İslami şahsiyet ve haysiyetinden ödün vermeyen izzet ve onur sahibi Müslüman kadınlardır. Evet, bizim gerek ahlak ve gerekse yaşamımızda kendimize örnek almamız gereken birileri varsa bu şahsiyetler olacaktır, bir başkası değil. Eğer İslam ile şahsiyet kazanmış bu kadınları bizler kendimize örnek alabiliyorsak işte o zaman üstünlük ve şeref bizimdir diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Fatımaca, Asiyece Bir Duruş Sergilemekten Geri Durmayacağız
Hz. Fatıma`nın ve İslam`a gönül vermiş tüm İslam kadınlarının çok ağır bela ve musibetlere sabretmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Hayva, "Onların başına gelen bela ve musibetler bizlerin başına gelmiş olsaydı belki de buna dayanmamız mümkün olmayabilirdi. Allah`a ve onun yüce davasına değer vermiş tüm İslam kadınları bu bela ve musibetlere düçar olmuş, ancak Allah için sabretmişlerdir. Bu gün bizler de, Allah`ın izniyle Rabbimizin rızasına ulaşmak için her türlü bela ve musibetlere onların gösterdiği sabrı ve sebatı gösterecek ve rabbimizin dini yeryüzünde hakim oluncaya kadar onun rızası için Fatımaca, Asiyece bir duruş sergilemekten geri durmayacağız" dedi.
Fikret Özkan - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir