• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
`Kitap Dostu Proje Yarışması` Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün başlatmış olduğu "Türkiye okuyor kampanyası" doğrultusunda Şırnak Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla 75. Yıl Geçitboyu İlköğretim okulu müdürü Murat Aslan`ın geliştirmiş olduğu "Kitap Dostu Proje Yarışması" ödül töreni Şırnak İl Kültür Müdürlüğü merkezinde yapıldı.

 

Projeye Şırnak Merkeze bağlı tüm İlköğretim okullarında 4. ve 5. Sınıflar ile 6. 7. 8. sınıflar arasında 2 kademe olarak gerçekleşti. 3 ay 15 gün süren yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye giren öğrencilere altın, yarım altın ve çeyrek altın verildi.

 

4. ve 5. sınıflar arasında yapılan 1. kademe yarışmayı Özel Burç Yağmur Koleji 4. Sınıf öğrencisi Şirin Doru, toplamda 12 bin 119 sayfa kitap okuyarak yarışmada birincisi oldu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu 5. öğrencisi Barış Gözlek ise 9 bin 445 sayfa kitap okuyarak ikinci, İkizce İlköğretim okulundan Hikmet Caner ise 9 bin 170 sayfa kitap okuyarak yarışmada Şırnak üçüncüsü oldu. 4. ve 5. sınıflar kademesinde 1. 2. ve 3.`ye ödülleri Şırnak Vali yapımcısı Akın Ağca verdi.

 

İlköğretim 6. 7. ve 8. sınıflar arasında yapılan yarışmada Orgeneral Edip Başer ilköğretim okulu 8. Sınıf öğrencisi Zeynep Dilara Yiğit 17 bin 430 sayfa kitap okuyarak birinci olurken, Mehmetçik ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Zahide Yatman 14 bin 180 sayfa kitap okuyarak ikinci, Balveren ilköğretim okulu 8. Sınıf öğrencisi Makbule İnal 14 bin 164 sayfa kitap okuyarak üçüncü oldu. 6. 7. ve 8. sınıflar kademesinde 1., 2. ve 3. olan öğrencilere ödülleri Şırnak Üniversitesi Rektör yardımcısı Nebahat Sarı tarafından verildi.

 

Birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere altın, yarım altın ve çeyrek altın verildi.

 

Açılış Konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, geleceğimizin güvencesi olan yavrularımızı yetiştirmek amacıyla bir okuma seferberliğini başlattıklarını belirterek; "Geleceğimizin en büyük güvencesi olan yavrularımızı kitap okuyan, okuduğunu anlayan, mantıklı yorumlar yapabilen bireyler olarak yetiştirmek amacıyla proje kapsamında Şırnak ilimizde okuma seferberliği başlatıldı. Dünyada hiçbir dost, insana kitaptan daha yakın değildir. Sıkıntımızı unutmak, donuk hayatımıza biraz renk vermek, daracık hayatımızda bulamadığımız şeyleri yaşamak için tek çaremiz kitaplara sarılmaktır. Kitaplar zamanımızı değerlendiren, birer sevgili arkadaştır. Eğer bir gün içlerinden birini alırsak bize büyük bir sevgiyle güzel bilgileri verirler. En heyecanlı masalları anlatırlar. Böylesine candan dostlarla bizlerin de sık sık ilgilenmesi gerekir." şeklinde konuştu.

 

Düzenlenen törende İlköğretim okulları öğrencileri tarafından şiirler okundu ve tiyatro gösterileri yapıldı. Tören yapılan kokteyl ile sona erdi.

Emcet Yalçın - İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir