• DOLAR 32.26
  • EURO 34.695
  • ALTIN 2399.873
  • ...
İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy: FETÖ'cüler Kandil'de PKK'ya eğitim veriyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman'daki temasları kapsamında Gercüş ilçesini ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti'nin seçim bürosu önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Ersoy'un, "FETÖ'cüler Kandil'e gittiler. Orada eğitim veriyorlar Marksist-Leninist PKK'ya." şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.

Uzun yıllar Gercüş Belediyesi’ni elinde bulunduran HDP/PKK’nin belediye kaynaklarını kandile aktardığını ve halkın çocuklarını ellerine silah verip dağa kaçırdıklarını söyleyen Ersoy, bölgenin artık huzuru ve kardeşliği istediğini, 2 buçuk yıl gibi bir sürede bunu büyük ölçüde tesis etmeye çalıştıklarını ifade etti.

15 Temmuz gecesinde yaşanılanlar doğru anlaşılmadığı takdirde arkasında gelen olayların da doğru okunamayacağını söyleyen Ersoy, o gece sadece darbe teşebbüsünün yapılmadığını belirtti.

Ersoy, "Eğer başarılı olsalardı. Başka bir şey olacaktı. Suriye sınırına yığılan silahlarla insanlar Türkiye’de 'özgürleştirilmeye' davet edilecekti.  Filistin, Suriye, Irak, Mısır, Libya, Afganistan ve Yemen’i özgürleştirdikleri gibi Türkiye’yi de 'özgürleştirmeye' çalışacaklardı!" dedi.

Ersoy, şunları söyledi:

"Devletimizin Ankara'dan gönderdikleri paraları, sizlerin belediyeye vergi olarak ödediğiniz paraları sizlere hizmet olarak sunmak yerine başkalarına hizmet olarak sundular. Bunları artık göz yummamız sessiz kalmamız mümkün değil. Kayyumlarla gelen hizmetleri görünce neleri kaçırdığınızı şimdi görüyoruz. Elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz.  İnsanlarımıza hizmet olarak çok güzel şeylerin yapıldığını, nelerin yapılmadığını gördünüz. Ya böyle bir belediye başkanı seçeceksiniz kendinize, oyu sizden alacak emri Kandil'den alacak bir Başkan seçeceksiniz. Yanına da bir eş başkanı da koyacaklar. O da yetmeyecek 17-18 yaşlarında bir çocuğu belediyeye çaycı ya da çöpçü olarak alacaklar. 'Sen de KCK gözetmenisin' diyecekler. Canı sıkıldıkça belediye başkanına tokat atacaksın. Siz kendinize millete hizmet edecek hizmetkâr seçeceksiniz. Adam ya size hizmet edecek ya Kandil'e hizmet edecek. Kandil’e hizmet ederken tek bir şey yapacak. Akrabalarınızın, evlatlarımızın, sizin kardeşlerinizin ya da sizin için mücadele edenlerin katillerine ekmek taşıyacak ve silah taşıyacak."

"FETÖ'cüler eğitim veriyorlar Marksist-Leninist PKK'ya"

15 Temmuz darbe girişimini başarısız olmasıyla FETÖ'cülerin Habur Sınır Kapısı'ndan kaçtığını belirten Ersoy, "Habur’dan  Kandil’e kaçtılar. Orada eğitim veriyorlar Marksist-Leninist PKK'ya.  Ne alakaları var?  Zaten beraberdiler. DAEŞ, YPG, PKK FETÖ’sü de… Bugün ismini bilmediğimiz ya da unuttuğumuz, yeni yeni duyacağımız ne kadar örgüt varsa namlusunu, silahını Türkiye’ye doğrultuysa, ne kadar ihanet şebekesi varsa bilin ki bir tane patronu vardır.  Afganistan’ı, Irak’ı ,Suriye’yi, Ortadoğu  coğrafyasını  bu hale kim getirdiyse, 27 milyon Müslüman’ı  vatansız ve göçmen kim bıraktıysa hepsinin patronu odur." diye konuştu.

Ersoy’a Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Gercüş Kaymakamı Mevlit Şekerci,  Batman AK Parti İl Başkanı Akif Gür, Gercüş ilçe Başkanı Şefik Öner,Gercüş Belediye Başkan Adayı  Gündüz Günaydın,ve Kayapınar Belediye Başkan Adayı Abdulmuttalip Bademci eşlik etti. (Süleyman Tunç-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir