• DOLAR 32.341
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2245.822
  • ...
Yabancı uyruklu öğrenciler için sınav yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Harran Üniversitesi'nin girişimleriyle Suriye, Somali ve Türkiye'nin çeşitli illerinde Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) yapıldı.

Suriye'de Cerablus ve El-Bab; Somali Somaliland Hergeisa'da ve Türkiye'nin çeşitli illerinde, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) yapıldı.

Cumartesi günü saat 14.00'te ilk aşaması gerçekleştirilen sınavda 4 bin 800 öğrenci ter dökerken, sınavın ikinci aşaması bugün yapıldı.

Bu sınavda başarılı olamayanların mayıs ayındaki sınava müracaat edebileceklerini belirten Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğretim Görevlisi Abdulkadir Aydın, "Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ve yurt dışında bazı bölgelerde bu sınavı yapıyoruz. Hatay, Mersin, İstanbul, Suriye'nin Cerablus, El-Bab kentlerinde ayrıca Somali Somaliland Hergeisa'da da aynı sınavı yaptık.  YÖS sınavı iki aşamalı olarak yapılıyor. Sınav sonucunda başarılı olan öğrenciler Türkiye'de yaklaşık 70 üniversiteye yerleşebilecekler." ifadelerini kullandı.

Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan, basılan ve değerlendirilen sınavın önemine değinen Aydın, "Sınav kitapçığında sorular, Arapça, İngilizce ve Türkçe olarak hazırlandı. Ülkemizde ve yurtdışında kendi alanlarında çok başarılı öğrenciler bulunuyor. Her insanın okuma hakkı olduğundan, bu beyinlerin hem ülkemize hem de kendi ülkelerine katkıda bulunmasını arzuluyoruz." dedi.

Osmanbey Kampüsünde yapılan YÖS sınavı öncesi sınıfları tek tek dolaşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiğdem, sınava giren öğrencilerle ilgilenerek onlara başarılar diledi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir