• DOLAR 32.338
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2244.01
  • ...
"Eğitimde başarı sıralamamız yükselmeye başladı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Mehmet Güneş tarafından Mehmet Güneş Anadolu Lisesine yaptırılan konferans salonu ve kütüphane açılış törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Erin, Şanlıurfa'nın eğitimdeki başarı sıralamasının yükselmeye başladığını, bu yükselişi sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

Karaköprü ilçesinde bulunan Mehmet Güneş Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Erin, Mehmet Güneş'in yaptığının gurur verici olduğunu belirterek, "Bugün açılışını yaptığımız 10 bin kitaplık kütüphanemiz ve konferans salonumuz, okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Konuşmasında, Şanlıurfa'da eğitim alanında yapılan çalışmaları değerlendiren Erin, eğitim altyapısına önem vermenin yanında çocuklara bilincin de verilmesinin önemine değindi.

Şanlıurfa'da eğitim altyapısının iyileştirilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını ve iki yıllık süre içerisinde eğitimdeki başarı ortalamasının yavaş yavaş yükselmeye başladığını söyleyen Erin, eğitimde başarı çıtasının yükseltilmesi için Valilik öncülüğünde Milli Eğitim camiası ve belediyelerle işbirliği yapıldığını, tüm ilçelerde gençlerin istifade edeceği etüt merkezlerinin faaliyete girdiğini ve üniversite sınavlarındaki başarı oranının artış göstermeye başladığını hatırlattı.

Nüfus yoğunluğuna göre tüm ilçelerde kamu kaynakları ve hayırseverlerin katkılarıyla yeterli sayıda okul inşa etmeye başladıklarını ve bu yılsonunda derslik anlamında sıkıntıyı tamamen ortadan kaldırmayı planladıklarını kaydeden Erin, eğitime katkılarından dolayı Mehmet Güneş'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından konferans salonu ve kütüphanenin açılış kurdelesini kesen Erin, Mehmet Güneş ve diğer katılımcılar okulu gezdiler. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir