• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
Haçlı terör saldırısında hayatını kaybedenler ve ülkeleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Zelanda polisi, camiye yapılan haçlı terör saldırısında şehid olan 50 kişinin isimlerinin aileleriyle paylaşıldığını, her bir kurbanın ölüm sebebinin tespit edilmesinin ardından ailelerine teslim edileceğini söyledi.

Haçlı terör saldırısında hayatını kaybedenler ve ülkeleri

KAYIPLAR VAR
Keşmiş Lisesi, iki öğrencisinin ve okullarından mezun olan bir diğerinin kayıp olduğunu, bir öğrencilerinin de hastanede tedavi edilmekte olduğunu söyledi. Kayıp olanlar listesinde Ürdün, Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Afganistan, Fiji ve Suudi Arabistan vatandaşlarının bulunduğu belirtildi.

DAVUT NEBİ, SALDIRGANIN ÜSTÜNE ATLAYAN KİŞİYDİ
Davut Nebi, cami katliamında hayatını kaybedenlerden ismi açıklanan ilk kişi oldu. Afganistan’da doğan 71 yaşındaki Davud Nebi, 1980 yılında Sovyet işgalinden kaçarak ailesi ile birlikte Yeni Zelanda’ya göç etmişti.

Haçlı terör saldırısında hayatını kaybedenler ve ülkeleri

Terörist, camiye girince Davut Nebi'nin, cemaati korumak için saldırganın üzerine atladıldığı iddia ediliyor. Davut Nebi’nin oğlu Ömer, gazetecilere yaptığı açıklamada Davut Nebi’nin, mültecilere Filistinli, Irak, Suriyeli olusun hiç ayrım göstermeden el uzattığını söyledi.

SEYİD MİLNE 14 YAŞINDAYDI
Camilere yapılan haçlı terör saldırısında hayatını kaybeden 14 yaşındaki Seyid Milne, büyüyünce futbolcu olmak istiyordu. Seyid Milne, cuma günü annesiyle birlikte saldırının yapıldığı El Nur Camisi'ndeydi. Zeyid Milne’nin babası, oğlunun resmen öldüğünün kendisine bildirilmediğini ancak “Onun öldüğünü biliyorum. Onun bebekliğini hatırlıyorum. Doğduğu zaman da onu neredeyse kaybediyorduk. Küçük cesur bir asker. Onun karşısına çıkanın kim olduğuna önem vermeyen birisi tarafından vurulduğunu görmek çok zor. Onun nerede olduğunu biliyorum, o huzur içinde.” dedi.

NAİM RAŞİT KATİLİ DURDURMAYA ÇALIŞTI
Aslen Pakistan Abat Abad’tan Naim Raşit, ChristChurch’de öğretmendi. Naim, görüntülerde saldırganı durdurmaya çalışırken görüldü. Pakistan Dışişleri Bakanlığı saldırıda ağır yaralanan Raşit’in hayatını kaybettiğini doğruladı. Naim’in kardeşi Hurşit Alim, videoyu görünce onunla gurur duyduğunu söyledi.

Haçlı terör saldırısında hayatını kaybedenler ve ülkeleri

FARHAC AHSEN: HİNDİNSTAN
Hindistan vatandaşı olan elektrik mühendisi Farhac Ahsen, 10 yıl önce çalışmak üzere Haydarabat’tan Yeni Zelanda’ya geldi. Evli olan Farhac’ın 3 yaşında bir kızı ve 6 aylık bir kızı vardı.

HÜSNE ARA, KOCASINI KURTARMAK İSTERKEN ÖLDÜ
Hüsne Ara Bangladeş vatandaşı. Ara, saldırı anında El Nur Camisi’nin kadınlar bölümünde bulunuyordu. Hüsne’nin kocası Ferududdin’in, bir tekerlekli sandalye ile caminin erkekler bölümünde olduğu belirtildi. Hüsne’nin yeğeni, teyzesinin, silah sesini duyar duymaz kocasını kurtarmak için erkekler bölümüne girdiği zaman vurularak hayatını kaybettiğini söyledi. Kocası şu an hayatta.

HALİT MUSTAFA SURİYELİ MÜLTECİYDİ
Saldırıda hayatını kaybeden Halit Mustafa, 2018’de Suriye’den güvenli gördükleri Yeni Zelanda’ya mülteci olarak gelmişti. Halit Mustafa’nın 18 yaşındaki bir oğlu hala kayıp.

Haçlı terör saldırısında hayatını kaybedenler ve ülkeleri

AMCAD HAMİD (57)
Her cuma günü camiye gelen doktor Amcad Hamid, saldırıdan sonra bir daha görülmedi. Ailesi Amcad’ı kontrol ettikleri hiçbir hastanede bulamadıklarını, onun öldüğüne inandıklarını söyledi. Amcad’ın eşi Hahan, buraya kendileri ve çocukları için daha iyi bir gelecek kurmak için geldiklerini söyledi.

ADI BİLİNMEYEN AFGAN VATANDAŞLARI
Yeni Zelanda Afganistan Derneği, iki Afgan vatandaşının hayatını kaybettiğini doğruladı. Ancak isimlerinin belli olmadığını söyledi.

HÜSEYİN EL-OMARİ (35): ARABİSTAN
Hüseyin Omari her cuma günü camiye gider, ardından anne babasının evinde yemek yerdi. Anne babası ile en son perşembe günü konuşmuştu.  Hüseyin El Omari’nin babası Hazim el Umari, eşi Cennet Ezat ile birlikte 1190 yılında Birleşik Arap Emirlikleri'nden Yeni Zelanda’ya gelmişti. Ailesi cami saldırısından beri Hüseyin Omari’den bir haber alamadıklarını söyledi.

MUHAMMED ABDUL HAMİD: ENDONEZYA
Yaşı bilinmeyen Muhammed Abdulhamit, camilere yapılan terör saldırısında hayatını kaybettiği doğrulanan ilk Endonezyalı oldu. 7 Endonezyalının saldırı sırasında iki camide bulunduğu, 5 Endonezyalının sağ olduğu Endonezya’nın Yeni Zelanda Konsolosluğu tarafından açıklandı.

Haçlı terör saldırısında hayatını kaybedenler ve ülkeleri

4 PAKİSTANLININ YAŞLARI BİLİNMİYOR
Pakistan Dışişleri Bakanı, 4 Pakistan vatandaşı Süohyl Şahit, Seyid Cihandad Ali, Seyid Arib Ahmed ve Mahbub Harun'un hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaşları konusunda açıklama ise yapılmadı. Pakistan vatandaşı 3 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

4 MISIR VATANDAŞI
Mısır Çalışma ve Göç Bakanlığı, Yeni Zelanda'da camiye yapılan haçlı terör saldırısında 4 vatandaşının hayatını kaybettiğini doğruladı.

Hayatını kaybeden Mısır vatandaşlarının Munir Süleyman, Ahmed Cemaleddin Abdul Gani, Eşref El-Mursi ve Aşre El Masri olduğu belirtildi.

Haçlı terör saldırısında hayatını kaybedenler ve ülkeleri

Haçlı terör saldırısında hayatını kaybedenler ve ülkeleri

Haçlı terör saldırısında hayatını kaybedenler ve ülkeleri

Haçlı terör saldırısında hayatını kaybedenler ve ülkeleri

Kaynak: İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir