• DOLAR 32.458
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2426.441
  • ...
Adana Basınından Kısa Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - 23 Kasım 2012 Cuma günü Adana`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

ÇUKUROVA BARIŞ GAZETESİ: ULAŞIMA ZAM
Ukome tarafından dünden geçerli olmak üzere şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam yapılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Toplu taşıma araç sahipleri akaryakıta yapılan zamlar karşısında zor durumda kaldıklarını ileri sürdüler.

Arıkan, Ek Faturaya Tepkili
ASKİ`nin fatura uygulamasına tepki gösteren Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, \"Büyükşehir Belediyesinin gönderdiği faturada şark kurnazlığı yapılmış fatura ikiye bölünmüş ve evsel katı atık bedeli için kırmızı renkte fatura düzenlenmiş. Hâlbuki katı atık bertaraf bedeli adı altında Büyükşehir`de aynı faturada tahsilat yapıyor. Katı atık bertaraf bedeli tahsilatı ana faturada belirtilmişken, ilçe belediyelerine ödenmek üzere tahsil edilen evsel katı atık toplama bedeli ise ayrı faturada belirtiliyor. Büyükşehir Belediyesi ayrı fatura düzenleyerek bizi sabote ediyor. İnsaf aynı faturada sende katı atık bertaraf ücreti alıyorsun. Neden bizi vatandaşın önüne atmak için ayrı fatura düzenliyorsun. Bu haksızlığın giderilmesi ve tek faturaya geçilmesi için Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile birlikte Büyükşehir`e yazı yazdık. Şayet bu düzeltilmezse yasal haklarımızı kullanacağız.\"dedi.

ADANA HABER GAZETESİ: ÇUKUROVA`DA OKUMA SEFERBERLİĞİ
Adana`da Çukurova Kaymakamlığı tarafından başlatılan \"Kitabımı Oyuncağımı Paylaşıyorum\" projesi kapsamında kitap ve oyuncak bağışlayan öğrenciler izdihama neden oldu. Etkinliğe 2 bin öğrenci katıldı.

Hurdacılar Modern Sitelere Taşınıyor
Adana`da, çöplerden toplanan kağıt, demir ve plastik gibi malzemeleri ekonomiye kazandıran hurdacılar, kent merkezindeki iş yerlerinden şehir dışında kurulan modern siteye taşınıyor.

Yerleşim yerleri içerisinde kalan iş yerlerinde çöplerden toplanan katı atıkları biriktiren hurdacılar, görüntü ve gürültü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla kent merkezi dışında tahsis ettikleri 300 dönümlük arazi üzerine kurdukları sitede hizmet verecek. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir