• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
2019 İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Semineri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van OSB tarafından Fuar Kongre Merkezinde "Burası Van Burada İş Var" sloganıyla düzenlenen "İstihdam Desteği ve Bilgilendirme Semineri"nde, işverenlere sunulan teşvikler, işverenlerin yükünü azaltmak ve işsizleri iş sahibi yapmak gibi konular masaya yatırıldı.

Düzenlenen Seminerde Konuşma yapan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, "Küresel ölçekte gelişmeler, ticarette zayıflama, jeopolitik gerginlikler, gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye akımlarında azalma ve bölgesel risklerden dolayı ekonomide bir daralma ve durgunluk yaşanmıştır. Bu ekonomik durgunluğu ve daralmayı hafifletmek ve atlatmak için hükümet çeşitli yatırım ve üretimi özendirici ekonomik paketler devreye alır. Bölgeler arası kalkınmışlık farklılıklarını ortadan kaldırmak için hükümetler çeşitli ekonomik enstrümanlar başvurur. Adil bir gelir dağılımının sağlanması için ekonomi yönetimleri mali yapıyı iyileştirici argümanlar geliştirirler. Bu kapsamda özellikle doğrudan yabancı sermaye Yatırım girişleri Tasarruf açığı bulunan Ülkelerin ekonomik gelişimleri için önemli bir kaynak olmuştur. Biz iş dünyası ve reel sektör olarak beklentimiz ilimizin ve bölgemizin özel durumunu yani jeopolitik ve jeostratejik konumunu, gayri safi yurtiçi hasılaya verdiği katkıyı, ülkenin milli gelirinde aldığı payı, küçük ve orta ölçekli işletmelerin mali yapıları ve işsizlik oranları göz önünde bulundurularak il, bölge ve sektör bazlı ekonomik teşvik paketleri hazırlamalıdır." dedi.

Aslan, konuşmasının devamında, "Krediler KOSGEB üzerinde yürümeli finans kuruluşlarına çok da insiyatif tanınmamalıdır. Krediler daha fazla verimlilik odaklı sunulmalı ve kalıcı büyümeye de katkı vermeli. Üreticimizin önünü açacak, ürettiklerini ulusal ve uluslararası pazarlarda pazarlayacak, rekabet gücünü artıracak pazarlama teknikleri konusunda destek sağlamalıdır. Çünkü üretici ve sanayimizin üretim, ürün kalitesi ve üretim kapasitesi ile ilgili hiçbir problemi yok sadece ürettiklerimizi satacak Pazar konusunda önümüzün açılmasını istiyoruz. İstihdam ve SGK desteklerini çok önemsiyoruz ve yerinde buluyoruz. Ancak SGK primlerinin çok yüksek olduğu kanaatindeyiz. Primlere gelen geçici teşviklerden ziyade SGK primlerini makul bir seviyeye çekelim. İlin ekonomik yapısına uygun düşecek bir prim sistemi temel arzumuzdur." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir