• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de 01 Haziran 2011 Çarşamba günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: Çöp toplama tesisinin temeli atıldı
Şehrin çöp sorununu çözüme kavuşturacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi(Düzenli Çöp Depolama Alanı)`nın temeli atıldı. Tesisin yılsonunda faaliyete geçeceği bildirildi.

Bingöl`ün Sesi Gazetesi: Bir arsa, 3 farklı görüş
Zübeyde Hanım Anaokulu ile Hizmetiçi Eğitim Merkezi`nin bahçesinde Kal-Tem firmasının kafe için yer yapmak istemesi, kurumlardaki vurdumduymazlığı gözler önüne serdi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz 3 farklı kurum da sorunluluğu kendi üzerinden atarken, kafe için başlatılan çalışmalar il defterdarlığı tarafından Cuma günü durduruldu.
Kal-Tem tarafından Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde yer yapılmak istenmesi nedeniyle vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine konu ile ilgisi bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Defterdarlığını ziyaret ettik.
Vatandaşların şikayetlerini ilettiğimiz İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Hansu, arsanın, kendileri tarafından değil, maliye tarafından kiraya verilebileceğini söyledi.
Milli eğitim müdürlüğüne bağlı müfettişler ise, arsanın kiraya verilmesinde herhangi bir sakıncanın bulunmadığı yönünde rapor tuttu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık ise, arsanın kendilerine ait olduğunu gazetecilerden öğrendi.

Bingöl Olay Gazetesi: TÜMSİAD`dan `Devlet Teşvikleri" semineri
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bingöl Şubesi, &`;Devlet Teşvikleri" konulu bir seminer düzenleyecek.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: "İyot eksikliği zekâ geriliği yapıyor"
Sağlık Müdürlüğü`ne bağlı olan Eğitim Şube Müdürlüğü`nce yapılan açıklamada, iyot eksikliğinin zekâ geriliğine neden olduğu bildirildi.
İl Sağlık Müdürlüğü`ne bağlı olan Eğitim Şube Müdürlüğü, "1-7 Haziran İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası" nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Traktör devrildi 15 yaralı
Solhan ilçesinde Pancar toplamaya giden kadınları taşıyan traktör takla attı, kasada bulunan 35 kişiden 15i yaralandı. 2 yaralıların durumu ağır.

Edinilen bilgiye göre, Solhan ilçesine bağlı Hazarşah Köyü yeni yerleşim bölgesinden, Mutluca köyüne pancar toplamaya giden 3 erkek, 2 çocuk ve 30 bayan toplamda 35 kişiyi taşıyan traktör devrildi. Selim Barlık idaresindeki traktörün Mutluca Köyü yakınlarında devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre traktörün kasasında bulunan 15 kişi yaralandı. Yaralılardan 9`u Bingöl devlet hastanesine, 6 kişide Solhan ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. Bingöl devlet hastanesine getirilen yaralılardan 2`sinin hayati tehlikesi olduğu, diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Ali Yıldırım - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir