• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-01 Haziran 2011 Çarşamba Gaziantep basınında çıkan bazı haber özetler şöyle;

Telgraf Gazetesi; Gece Mesaisi
Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında süre dün doldu. İşlemlerini son güne bırakan vatandaşlar nedeniyle vergi dairelerinde yoğunluk yaşandı. Yapılandırmaya dahil olan kamu kurumları vatandaşların mağdur olmaması için gece saat 24.00`de kadar mesai yaptı.

Yatırıma Teşvik dopingi
Türkiye`nin sanayi merkezlerinden olan ve yılın ilk 4 ayında 964 milyon lira yatırım yapılan Gaziantep, yeni yatırımlarla sanayileşme sürecine ivme kazandırıyor.2010 Ocak-Nisan aylarında 482.2 milyon lira olan toplam yatırım tutarı, bu yılın aynı döneminde yüzde 99,9 arttı.

Siyasilerin üslubunda sorun var
Gaziantep ticaret odası yönetim kurulu başkanı Mehmet Aslan, seçimlere sayılı günler kala parti genel başkanlarının konuşmalarına yükledikleri üslubun kalitesi ve içeriğinin haddinden fazla sorunlu olduğunu söyledi.

Sabah Gazetesi; Her iki dakikada bir vatandaş icralık oluyor
Türkiye kamu-sen Ar-Ge`nin hazırladığı "Türkiye`nin Sosyo-Ekonomik Durumu Raporu"na göre, Türkiye de her 2 dakikada bir vatandaş icralık oluyor. Türkiye`nin her geçen dakika 57 bin 78 dolar daha borçlandığının belirtildiği raporda,ekonomideki "olumsuz gidişat"ın her dakika bir kredi kartı sahibinin borç batağına düşmesine,her dakikada iki senedin protesto edilmesine ve her 2 dakikada bir borçlu vatandaşın kredi borcunu ödemeyerek icralık olmasına neden olduğu ifade edildi.

6.Uluslar arası komşu ülkeler fuarı açılıyor
Gaziantep sanayi Odası İşbirliğinde Forum Fuarcılık tarafından organize edilen "6. Uluslar arası komşu ülkeler fuarı" yarın saat 10.00 açılacak.
Ayıntab Gazetesi; Türk Ordusu Suriye`ye girebilir
Ankara olası bir iç savaşta mülteci akınına engel olmak için Suriye`ye girerek tampon bir bölge oluşturabilir.

Sabah Gazetesi; Yağışlar haziran ortasına kadar sürecek
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Mayıs ayı boyunca yurt genelinde etkili olan bahar yağışlarının ne zaman sona ereceğini açıkladı.
Dünya Meteoroloji Örgütünün, 25 Ocak 2011 tarihinde, La Nina etkisinin (Batı Pasifik Okyanusu`nda görülen okyanus akıntısının normalden ılık olması) son yüzyılın en önemli seviyesinde olacağını açıkladığını anımsatan Çağlar, şunları söyledi: ``Ülkemiz Marmara ve Kuzey Ege kıyıları dışında bol yağışlı bir bahar mevsimi geçiriyor. Yağışlı sistemlerin Akdeniz üzerinden gelmesi, atmosferin üst seviyelerinde yurdumuzu etkileyen kuzeyli hava akımlarının soğumaya neden olması ve bu soğuk havanın uzunca bir süre ülkemiz üzerinde blokaja uğraması sonucu ısınmaya bağlı kararsızlık yağışlarının güney, iç ve doğu bölgelerde etkili olması meteorolojik açıdan yağış fazlalığının en önemli nedenleri arasında yer alıyor.
Dünya Meteoroloji Örgütünün açıklamasında La Nina etkisinin, mayıs ayını da içine alacağı ve yaz başlangıcında yavaş yavaş azalacağı öngörüsünde bulunulmuştu. Bu nedenle haziran ayının ortasından itibaren meteorolojik şartların mevsim normallerine döneceği tahmin ediliyor.``

 

Güneş Gazetesi; Otopark Savaşı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Pazar Yeri ve Et Hali`nde otopark işletmecisinin, müşterilerin otoparka girmesi için, Et Hali ve Sakadat Çarşının girişlerini taş, briket, levha ve demirlerle engellemesi bu kadarı da olmaz dedirtiyor.

Olay Gazetesi; Yine Geleceğiz!
Aile boyu hısız olan şahıslar bir ay içinde 170 TL değerinde eşya çalarken 40 bin TL değerindeki eşya ile yakalandılar.
Gaziantep`te 6 ayrı ikameti soyan hırsızlardan bazıları göbek atarak adliyeye giderken bazıları da tekrar geleceklerini söyleyerek basın mensuplarına el kol hareketi yaptı.

Uyuşturucu Tacirlerine Darbe

Gaziantep`te uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan 3 ayrı operasyonda toplam 188 kilo esrar maddesi ele geçirildi.


Pusula Gazetesi; Aslan; "Cari Açık Sireni Çalıyor
Gaziantep Ticaret Odası (GTO)Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Aslan, Seçimlere sayılı günler kala parti genel başkanlarının konuşmalarına yükledikleri üslubun kalitesi ve içeriğinin haddinden fazla sorunlu olduğunu söyledi. Aslan Ekonominin yine seçim gölgesinde kaldığını belirtirken cari açığının Türkiye`nin başına sorun açabileceğinin altını çizdi.
Şefik Mert-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir