• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
"İBB Dijital Akademi" ile kendi oyunlarını tasarlıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İnternet ve Bilgi Erişim Merkezlerinde (BELNET) verilen Dijital Akademi Eğitimleri ile her yaştan çocuk, genç, yaşlı, kodlama bilgisayarlı muhasebe, video klip hazırlama ve fotoğraf işleme tekniklerine gibi 10 farklı alanda eğitim alıyor.

İstanbullulara güvenli, temiz ve ücretsiz internet hizmeti veren İBB BELNET şubelerinde bilişim ve teknolojideki hızlı gelişmeler ışığında farklı alanlarda da projeler uygulanıyor. Birçok BELNET şubesi Dene Yap Teknoloji Atölyesi'ne dönüştürülürken, ücretsiz internet hizmeti vermeye devam eden şubelerde ise İBB Dijital Akademi Projesi uygulanmaya başlandı.

Haftanın 7 günü yapılan eğitimlerden yazılım ve kodlama, muhasebe ve fotoğraf işleme teknikleri çocuk ve gençlerden yoğun ilgi görüyor. Kursiyerler genellikle meslek hayatlarına katkı sağlayacak eğitimler olduğu için muhasebe ve fotoğraf işleme teknikleri eğitimini tercih ettiklerini belirtirken yazılım ve kodlamanın katılımcıları ise çocuklardan oluşuyor. Çocuklar bu eğitimlerde yazılım ve kodlamanın temelini öğrendikten sonra, oynadıkları bilgisayar oyunlarını kendileri tasarlayabiliyor.

10 farklı alanda eğitim veriliyor

Dijital Akademi Eğitimlerinin ikinci döneminde 456 kursiyer eğitim alıyor. Küçük büyük her yaştan katılımcısı bulunan akademilerde kursiyerlere temel bilgisayar kullanımı, bilgisayar işletmenliği, yazılım ve kodlama, ofis programları kullanımı ve ileri ofis teknikleri, video klip hazırlama teknikleri, bilgisayar programlama teknikleri, fotoğraf işleme teknikleri ve bilgisayarlı muhasebe eğitimleri veriliyor.

2018 yılında ilk kez hayata geçirilen Dijital Akademi Projesi kapsamında 13 BELNET şubesinde eğitimler verildi. İlk yıl 320 öğrencinin katıldığı ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilen eğitimler bu yıl da devam ediyor.

İBB Dijital Akademi'de Mayıs ve Haziran aylarında blog web sitesi yapımı ve bloggerlık, bilgi güvenliği bilinçlendirme eğitimi, powerpoint ile sunum hazırlama teknikleri, bilgisayarda ödev araştırma ve indirme metotları konularında da eğitimler başlayacak. Yılsonuna kadar sürecek eğitimleri tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.

Dijital Akademi Eğitimlerinin devam ettiği BELNET şubeleri ise şöyle:

Beyoğlu Aynalıkavak BELNET Şubesi

Beyoğlu Fetihtepe BELNET Şubesi

Beyoğlu Piyalepaşa BELNET Şubesi

Beyoğlu Turabibaba BELNET Şubesi

Çekmeköy Çamlık BELNET Şubesi

Esenler Hakkı Başar BELNET Şubesi

Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi BELNET Şubesi

Kartal Bülent Ecevit BELNET Şubesi

Sultanbeyli Mehmet Akif BELNET Şubesi

Tuzla Yayla BELNET Şubesi

Yeni başlayacak eğitimler ve lokasyonları:

Çekmeköy çamlık belnet şubesi, Blog Web Sitesi Yapımı ve Bloggerlık (Haziran)

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Bilgi Güvenliği Bilinçlendirme Eğitimi (Mayıs)

Sultanbeyli Mehemt Akif Şubesi, Powerpoint ile Sunum Hazırlama Teknikleri (12-16 Yaş)

Bilgisayarda Ödev Araştırma ve İndirme (Download) Metodları (12-16 Yaş Eğitimi)

Dijital Akademi olarak hizmet veren tüm şubelerin bilgilerine www.belnet.ibb.istanbul adresinden ulaşılabiliyor. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir