• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Bozucu Eylemlerden Kaçınılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail`in 14 Kasım günü Gazze Şeridi`ne yönelik olarak başlattığı saldırının, Gazze`de çok sayıda masum Filistinlinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olduğu ve bölgeyi yeni bir kaosa sürüklediği belirtildi.

Bu tehlikeli durum ve İsrail`in sınır tanımayan saldırıları karşısında, Türkiye`nin uluslararası toplum ve taraflar nezdinde tansiyonun düşürülmesi doğrultusunda girişimlerde bulunduğu anımsatılan açıklamada, Mısır`ı ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun, Mısır ve Katarlı muadilleriyle yakın bir işbirliği içinde ateşkesin sağlanması doğrultusunda yoğun çaba gösterdikleri kaydedildi.

Başbakan Erdoğan`ın Kahire ziyaretini müteakiben, MİT Müsteşarı Hakan Fidan`ın, Kahire`de kalarak, ateşkesin sağlanması için yürütülen görüşme sürecine aktif katkı yaptığı bildirilen açıklamada ayrıca Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun da mazlum Filistin halkıyla Türkiye`nin dayanışmasını göstermek amacıyla bazı Arap Birliği dışişleri bakanlarıyla Gazze Şeridi`ni ziyaret ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, ``İsrail`in insanlık vicdanını sarsan Gazze`ye yönelik saldırılarının son bulması ve tırmanan gerginliğin giderilmesi için sarf edilen yoğun çabalar sonucunda bu akşam sağlanan ateşkes mutabakatını memnuniyetle karşılıyoruz. Mısır`ı ve Cumhurbaşkanı Mursi`yi, bu ateşkesin sağlanmasındaki öncü rolden dolayı samimiyetle kutluyoruz`` denildi.

Bu başarının, demokratik Mısır yönetiminin, bölgesel barış ve istikrar için bundan sonra da büyük katkılar yapacağını göstermekte olduğu bildirilen açıklamada, Türkiye`nin Mısır`ın bu doğrultudaki çabalarına gereken her türlü desteği vermeye devam edeceği kaydedildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir