• DOLAR 32.559
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2428.504
  • ...
`Mazlumların Yanında Olmak İçin Avukat Oldum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Baroda Avukat İrfan Ceylan için yakın arkadaş, dost ve yakınlarının katıldığı mini bir tören düzenlendi.

Zor şartlar altında ilk, orta ve lise öğrenimini Mardin`de tamamlayan Avukat Ceylan`ın üniversite eğitimini Konya Selçuk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitelerinde hukuk eğitimi aldı. Avukat Çelebi Araz`ın yanında stajyerlik eğitimini alan avukat Ceylan için düzenlenen ruhsat töreninde duygulu anlar yaşandı.

Ruhsatını Mardin Barosu Genel Sekreteri Av. Çelebi Araz`dan alan Av. İrfan Ceylan`ı ilk tebrik eden ise babası Ali Ceylan oldu.

Kendisini yalnız bırakmayan sevenlerine teşekkür eden avukat Ceylan, "Bir kardeşiniz olarak avukatlık mesleğine adım attım. Allah`tan dileğim bu mesleğin tüm insanlık için faydalı olmasıdır. Meslek hayatım boyunca Rabbimin izniyle mazlum ve mağdurların yanında yer alacağımı beyan ediyorum. Onların haklarını ve hukuklarını, maruz kaldıkları zulmü gücüm nispetinde bertaraf edeceğimi beyan ediyorum. Bu meslek hayatında müvekkil ve onların karşısında yer alan kişilerin arasında dengeli ve adaletli davranacağımı beyan ederim. Her durum ve koşulda bedeli ne olursa olsun gerçeği söyleyip, adaletin tecelli etmesine yardımcı olacağımı beyan ederim. Rabbimden tek dileğim beni bu taahhüt ve meslekte başarılı kılmasıdır" dedi.

Tören sonunda avukat İrfan Ceylan`ı tebrik edenler arasında yer alan Kotek Mahallesi Mezopotamya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOMDER) Başkanı Abdurrahman Ceylan ise kendisini tebrik ederek insanlığın hayrına olabilecek davaları savunması temennisinde bulundu.
 
Ceylan, "İrfan kardeşim İslam`a hayırlı bir evlat olsun bu bize yeter" dedi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir