• DOLAR 32.583
  • EURO 35.063
  • ALTIN 2459.274
  • ...
Bin Bir Derde Deva Mesir Macunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Günümüzde kullanımı azalan ve yaklaşık 41 çeşit baharatın karışımı ile hazırlanan mesir macunun birçok rahatsızlığa da çare olduğu bilinmektedir.

 

Tarsuslulara mesir macununu tanıtan Eyüp Taşçıoğlu: \"Sağlıklı bir yaşam için bitkisel gıda takviyesi olan mesir macunu 7`den 70`e herkes için bir şifa kaynağıdır. Ama günümüzde maalesef halk arasında kullanımı azalmıştır. Hiçbir yan etkisi bulunmayan mesir macunu, birçok hastalığa iyi geldiği gibi, birçok bulaşıcı hastalıklara karşı bir antibiyotiktir. Bu yüzden mesir macununun kullanılmasını tavsiye ediyoruz.\" diye konuştu.

 

Ayrıca mesir macunu hakkında kendisinden bilgi aldığımız Taşçıoğlu, mesir macununun faydalarını şöyle sıraladı:
- Akciğer ve Karaciğer hastalıklarına iyi gelir.
- Gözlere faydalıdır, sedef hastalığına iyi gelir.
- Bel gevşekliğini giderir, beli sıkar, çocukların gelişmesi ve beslenmesinde eşsiz bir besin kaynağıdır, çocukların altını ıslatmasını önler.
- Vücut kilosunu dengeler, baş ve migren ağrılarına iyi gelir.
- Kireçlenme ve Romatizma gibi hastalıklara iyi gelir.
- Hafızayı kuvvetlendirir, dikkati arttırır.
- Vücudun genel sıhhatini korur, yaşlılıktan ileri gelen bir çok sorunu çözer.
- Grip, nezle, anjin, sinüzit ve soğuk algınlığına faydalıdır.
- Kolesterol ve Hipertansiyonu düzenler, vücuttaki şekeri dengeler.
- Mide rahatsızlıklarına etkilidir, hazmı kolaylaştırır, mide ve bağırsaktaki mikropları öldürür, gaz birikmesine engel olur ve kabızlığı giderir. Şeklinde faydalarından bahseden Taşçıoğlu mesir macununun tarihi hakkında da bilgi verdi.

 

Mesir Macunun Tarihi
1520 yılında Kanuni Sultan Süleyman`ın annesi Hafsa sultanın hastalanması ile Merkez Efendi bitki ve baharatların karışımından oluşan bir macun hazırlar. 41 çeşit baharat karıştırılarak hazırlanan macunu yiyerek sağlığına kavuşan Hafsa Sultan hastalara bu ilacın verilmesini ister. Bugün 500 yıllık bir mazisi olan ve kendine has bir şekilde hazırlanan Mesir Macunu hastalara şifa olmaktadır.

 

Mesir Macununun İçinde Bulunan Baharatlar;
Zencefil, Yenibahar, Anason, Zerdeçöp, Mırha, Ihlamur, Hindistan cevizi, Besbase, Kişniş, Gilaburu, Yaban mersini, Gülhatmi, Çörekotu, Darıfülfül, Havlıcan, Kakule, Hünnap, Dağ Reyhanı, Karabiber, Vanilya, Çin Tarçını, Kekik, Biberiye, Sarı Halile, Karahindibaba , Rezene, Safran, Sakız, Sinameki Yaprağı, Tarhun, Ardıç. Defne , Keten, Karanfil, Kebabiye, Kimyon , Sandolos Sakızı, Centiyane Kökü, Beyaz Hardal, Meyan Balı, Portakal Kabuğu, Keçi boynuzu, Limon Tuzu (A.Hakim Kurt / Ramazan Tekyıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir