• DOLAR 32.49
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2491.3
  • ...
Midyat`ta İsrail Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Dörtyol Meydanında bulunan Barış ve Kardeşlik Parkı Önünde bir araya gelen sivil toplum kurulu temsilcileri, \"Ağrıyor Kalbimin Filistin Yanı\", \"İsrail Bak Git\", \"Filistin Hepimizin Namusudur\", \"Kudüs Ümmetin Kalbidir\", ve \"Zalimler İçin Yaşasın Cehennem\" yazılı dövizler taşıyarak, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Kudüs`ün özgürlük mücadelesinin bütün dünya Müslümanları için, bütün ezilen halklar için bir direniş mektebi olduğunu belirtti.

\"İsrail ile Tüm İlişkiler Kesilsin\"
ABD, İsrail, Rusya ve emperyalistleri lanetlemek için toplandıklarını söyleyen Altay, \"Yapılan zulme karşı tek yumruk olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. İsrail Gazze`ye saldırılarını arttıracak biz de dayanışmamızı arttıracağız. Mavi Marmara davasında İsrail`i yargılayan Türkiye`nin İsrail ile her türlü ilişkisini kesmesini istiyoruz\" dedi.

\"Gazze Açıklarındaki Ortak Tatbikat Düzenlensin\"
İsrail`in özür dilemesinin yetmeyeceğini belirten Altay, Müslüman ülkelerin atması gereken adımları şöyle açıkladı: \"Başta Türkiye, Mısır, İran ve Suudi Arabistan olmak üzere, halkı Müslüman olan ülkeler, Gazze açıklarındaki uluslararası sularda ortak bir tatbikat düzenlesinler. Hava ve deniz birliklerinin katılacağı tatbikat, aralıksız mesela 3 ay sürdürülsün. Türkiye, Mısır, İran ve bölgenin diğer halkı Müslüman olan ülkeleri bir araya gelip, aralarında askeri, ticari, sosyal, kültürel, iktisadi birlik kursun ve Filistin`i de bu birliğin koruyuculuğuna alsın. \"Bundan böyle Filistin`e karşı yapılacak bir saldırı doğrudan bize yapılmıştır\" denilsin.\"

\"İsrail Abluka Altına Alınsın\"
Konuşması sık sık tekbirlerle kesilen Altay, \"Yahudi`den hesap soracağını iddia eden ülkeler, İsrail ile bütün ticari, sosyal, kültürel, askeri, diplomatik, teknolojik ilişkilerini kessinler. İsrail ile belli bir düzeyin üzerinde irtibatı olan bütün ülke, kurum, kuruluş ve şirketlerle de aynı ilişkiler kesilsin. Nasıl ki İsrail Gazze`yi abluka altında tutuyor, İsrail de tam anlamıyla abluka altına alınsın. İsrail`e ait ya da İsrail`e giden hiçbir kara, hava ve deniz ulaşımının İslam coğrafyasından geçişine izin verilmesin.\" dedi.

\"İsrail Malları Boykot Edilsin\"
Vatandaşları İsrail mallarını boykot etmeye çağıran Altay, \"Değerli Midyatlılar, sizleri Yahudi mallarını almamaya, boykot etmeye davet ediyoruz. Zira Yahudi malını almak Yahudi`ye yardımcı olmaktır. Bütün Yahudi mallarına tam anlamıyla boykot uygulansın. Hiçbir Yahudi malı, halkı Müslüman olan ülkelere sokulmasın. Yahudi sermayesi İslam ülkelerinden çıkarılsın; hatta İslam ülkelerinde var olan Yahudi sermayesi dondurulsun. Yahudi sermayesinin doğrudan ya da dolaylı olarak İslam ülkelerinde iş yapması önlensin. ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa başta olmak üzere etkili olabilecek bütün ülkelerle ticari ve askeri ilişkiler dondurulsun, çözümü aynı oranda onların İsrail`e olan desteklerini çekmelerine bağlansın.\" diye konuştu.

 

Yapılan basın açıklamasının ardından grup bir süre tekbir getirdikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı. (M.Sait Başaran - İLKHA)

 

Basın açıklamasına destek veren sivil toplum kuruluşları şöyle:
Azim-Der, Eğitim Bir-Sen, Midyat Engelliler Derneği, Bağımsız Diyanet Ve Hizmet-Sen, Umutla Yaşam Derneği, Midyat İmam Hatip Mezunları Derneği, Mıhallemiler Derneği, Haldeh Derneği, Din Bir-Sen, Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, Midyat Şoförler Ve Otomobilciler Kooperatifi, Genç Kalemler Derneği, Midyat-Der, Midyat Aktif Öğretmeler Derneği, Sed-Der, Türk Diyanet Vakıf Sen.

Bu haberler de ilginizi çekebilir