• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Eğitim Sen`den Başörtüsü Hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, 4+4+4 uygulamasıyla bazı ortaokullarda yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak türbanla derse giren öğrencilerin olduğunu ve bunların sayılarının her geçen gün daha da arttığını ifade ederek, başörtü hazımsızlığını ortaya koydu.

4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim sistemini de eleştiren Karaca, daha sonra başörtülü olarak okumak isteyen öğrencileri hedef alarak, \"Bu genel sorunların yanında eğitimde siyasal anlayışını dayatan gerici uygulamalarla karşı karşıya kalınmaktadır. Seçmeli ders olarak, Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed`in Hayatı, Kuran-ı Kerim derslerinin seçilmesi için öğrenciler yönlendirilmek isteniyor. Bazı ortaokullarda yönetmelik ve yasalara aykırı olarak türbanla derse giren öğrenciler vardır. Sayıları da her geçen gün daha da artıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve okul idarecileri, durumu tespit tutanağı ile kayıt atına almaktan öteye bir çözüm üretmemektedir. Bu sorunların çözülmesi ve eğitim öğretim ortamının bilimsel, laik ve demokratik yaklaşımlar çerçevesinde oluşturulması için yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyoruz\" dedi.

Bazı okullarda öğrencilerin başörtülü olarak okumak istemesinin yasalara aykırı olduğunu iddia eden Karaca; \"Biz birçok okulda bunun olduğunu biliyoruz. Toros, Sakarya, Bahçelievler ve Kiremithane okullarının adını sayabiliriz\" diyerek bu okullardaki idarecileri hedef gösterdi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir