• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Şırnak`ta 23 Kişi Gözaltına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- PKK/KCK`lilere yönelik yapılan ev baskınlarında 23 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında 24 eve baskın düzenlendi. Zanlıların silahlı,taşlı ve Molotoflu saldırılar gerçekleştirdikleri iddia edildi.

 

Şırnak valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi,\"Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İlimiz Emniyet Müdürlüğü birimlerince, PKK/KCK Terör Örgütünün şehir yapılanmalarının deşifre edilmesi amacıyla sürdürülen çalışmalarda;
PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYGM) içerisinde örgütün amaç ve stratejisi doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, terör örgütünün propagandasını yaptıkları, örgüt adına kamu bina ve araçları ile güvenlik güçlerine yönelik silahlı, taşlı, molotoflu, havai fişekli ve patlayıcı madde ile saldırı düzenledikleri, bu saldırıları organize ettikleri ve bu saldırılarda kullanılacak malzemeleri temin ettikleri açık kimlik bilgileriyle tespit edilen şahıslara yönelik olarak gerçekleştirilen planlı operasyon kapsamında 18-20-21.11.2012 tarihlerinde İlimiz ve İlçelerinde (24) ayrı adreste yapılan aramalar neticesinde (23) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

 

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, kullanmış oldukları cep telefonları,sim kartları,hafıza kartları ve yasadışı olaylarda giymiş oldukları kıyafetler ele geçirilmiştir.\"denildi.(Delil Oğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir