• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vali , Saldırıda Yaralanan Öğrenciyi ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK -Vali Özkan ve beraberindekiler öğrencinin oturduğu Kızılsu köyüne giderek İmam Hatipli öğrenci ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.


Ziyareti sırasında köye daha önce eksiklikleri giderme çalışmaları kapsamında geldiğini hatırlatan Özkan, "Şimdiki ziyaretimiz çok nahoş olan saldırı ile alakalıdır. Şırnaklının, Cizrelinin ve yöre insanının değerleriyle, kültürüyle bağdaşmayan, eğitime yönelik aşkı ve şevki ile bağdaşmayan, hangi şer odaklarının ittifakıyla yapıldığı malum olan bütün toplum tarafından bilinmesi gereken çok menfur ve hepimizin nefretle yad etmesi gereken bir olayla karşı karşıya kaldık." dedi.


Özkan, "Yoksul aile öğrencilerinin bulunduğu bir yurda bu karanlık odaklarının teşvik ve tahrikleriyle bazen farkında olmayan küçük çocukları kullanmak suretiyle, çocukların üzerine molotofkokteyli atılması hem bizim, hem bütün kamuoyunun, hem Cizrelilerin hem Şırnaklıların nefretle kınadığı bir hadise." diye konuştu.


"Hem köyümüzün, hem Şırnaklıların, hem Cizrelilerin bu noktada göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ediyoruz. Hüseyin’e geçmiş olsun diyorum. Ailesine geçmiş olsun diyorum." diyen Vali Özkan, "İnşallah bir daha böyle nahoş hadiselerle karşılaşmayız. Kendisine başarılar diliyorum. İnşallah en yakın zamanda kendisini toparlayıp okuluna devam edecek olması bizim için işin en çok sevindirici yanı." şeklinde konuştu.


Yurt saldırısının bütün bölge halkının değerlerine karşı bir saldırı olduğunu yineleyen Özkan, "Marifetine, eğitimine karşı bir saldırıdır. Tarihimize, kültürümüze, memleketin birliğine, bütünlüğüne yönelik menfur bir saldırıdır."
Saldırıdan toplumsal çıkar elde etmek isteyen değişik kesimlere seslenen Özkan, "Çocukların ateşe verilmesi ve farkında olmayan çocukların burada kullanılması dünyada eşi ve benzeri görülmemiş, nefret ve telin edilmesi gereken bir olaydır." ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir