• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Eylemcilere Bu Kez Hopa Bahane Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralarında, DİSK, KESK, TKP, EMEP, Halkevleri gibi bazı sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyelerinin bulunduğu grup Sakarya Caddesi`nde, ``Boyun eğme`` yazılı pankartı açıp ``Metin Lokumcu`` ölümsüzdür şeklinde sloganlar attı.

Grup daha sonra, AK Parti aleyhinde de sloganlar atarak, polis eşliğinde Kocatepe Cami yanındaki AK Parti İl Başkanlığı`na yürüyüşe geçti.

Başkanlık önüne siyah çelenk koymak isteyen ve geniş güvenlik önlemine tepki gösteren gruptakiler, taş ve sopalarla polise saldırdı.

Polis de gruba biber gazı ve gaz bombası ile müdahale etti.

Dağılan grubun, Kızılay`da bazı yerlerde toplanıp yol kapattığı bildirildi.

BEYOĞLU`NDA AK PARTİ İL SEÇİM BÜROSUNA YÜRÜDÜLER

Beyoğlu`da, Artvin`in Hopa ilçesinde çıkan olaylarda bir kişinin yaşamını yitirmesini protesto ederek, AK Parti seçim irtibat bürosuna ve polise taş ve sopalarla saldıran gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan Ezilenlerin Sosyalist Platformu ile çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarına üye göstericiler, pankart ve sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı`na kadar yürüdü. Gruba, İstanbul bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder de destek verdi.

Gruptakilerden bazıları, Taksim Meydanı`ndaki bir binada asılı bulunan dev AK Parti pankartını iplerini keserek aşağı indirdi. Göstericiler, meydanda önlem amacıyla bekleyen Çevik Kuvvet ekiplerine de taş ve sopalarla saldırdı. Polis ekipleri de göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında yoldan geçen bazı araçlar hasar gördü.

Bir süre sonra AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı Taksim Seçim İrtibat Bürosuna da boya ve taş atan göstericileri polis tazyikli suyla dağıttı.

Göstericilerden bir grup, tekrar Galatasaray Lisesi`ne doğru yürüyüşe geçerken, Çevik Kuvvet ekipleri de bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

İstiklal Caddesi boyunca yürüyerek lisenin önüne gelen göstericiler, burada basın açıklaması yaptı.

 


AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir