• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
 Yıldırım: Kara Harekatı Olursa Mavi Marmara Gider
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım Kanal 24 Televizyonu`nda Murat Çiçek`in sorularını cevaplandırdı. Yıldırım ateşkesten önce İsrail`in yoğun bombalama yapabileceğini ifade ederek, bu noktada İsrail`in attığı bildirilere dikkati çekti.

Bülent Yıldırım, "Bu savaşı Gazze kazandı. Küçük bir toprak parçası olan Gazze diğer taraftan ise dünyanın sayılı askeri gücünden olan İsrail.İsrail bütün bu gücüne karşın bu savaşı kaybetti. siyasi anlamda kendini zor durumda bıraktı. Bütün İslam dünyasının hakları daha önce harekete geçiyordu ama yönetimler harekete geçmiyordu. Şimdi halklarla birlikte bu devletler de harekete geçti ve İsrail arkasında devletlerin olmadığını gördü. Adete kaleleri bir bir yıkıldı" dedi. Bölgeye giden Dışişleri Bakanlarının ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının açıklamalarının önemli olduğunun altını çizen Yıldırım, kara harekatına başından beri İHH olarak asla inanmadıklarını ifade etti.

ANLAŞMADAN ÖNCE YOĞUN BOMBALAYABİLİR

israil`in korku ile ataeşkesi istediğinin altını çizen Yıldırım, "Gazze`de arkaşadaşlarımız ve ekiplerimiz var. İsrail Gazze`nin ortasına ve kuzeyine bildiriler atarak buraların boşaltılmasını istiyor. İsrail, anlaşmadan önce yoğun bir bombardıman yapabilir, buradan herkesi uyarıyorum" dedi.

KARA HAREKATI OLURSA MAVİ MARMARA GİDER

İsrail`in kara hareketına girişmesi durumunda Mavi Marmara gemisinin hareket edeceğinin altını çizen Yıldırım, böyle bir harekatın olacağını düşünmüyoruz ama İsrail bu deliliği yaparsa biz de MAVİ Marmara ile Gazze`ye gideceğiz" dedi.

2008 ile 2010 yılları arasındaki şartların aynı olmadığının altını çizen Yıldırım, 2008 yılında Tunus`ta insanlar Filistin`e destek için sokağa çıkarken tutuklanıyorlardı ama şimdi Tunus`tan parlamenterler Gazze`ye gidiyor" dedi.

OBAMA KONUŞTUKÇA KAYBEDİYOR

Amerika`da halkın da artık farklı düşündüğünü ve bunun kamuoyu sonuçlarına da yansıdığını ifade eden Yıldırım, "Obama böyle konuştukça kaybediyor" dedi ve Avrupa`da araştırma yapılması durmunda Filistin meselesine bakışın değişiminin görülebileceğini söyledi.

Filistin direniş grupları arasındaki bağın da güçlendiğinin altını çizen Yıldırım, önümüzdeki günlerde daha farklı sürprizler yaşayabileceğimizin altını çizdi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir