• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
Öğretmen Lojmanlarının Kura Çekimleri Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yaşanan depremlerden sonra Vehbi Koç vakfı, Türkcell ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından öğretmenler için yaptırılan 256 adet lojmanın kura çekimine, Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali yardımcılarından Zafer Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve öğretmenler katıldı.

\"Yaşanan Depremlerde 76 Öğretmenimiz Hayatını Kaybetti\"
Kura çekimlerinde bir konuşan yapan Van Valisi Münir karaloğlu, \"2011 Van için, ilimiz için sıkıntılı bir yıl oldu. İki büyük felaketle ciddi maddi ve manevi kayıplarımız oldu. Eğitim camiamızın da Van içerisinde çok büyük kayıpları oldu. Her şeyden önce 76 öğretmenimizi, kaybettik. Bu vesile ile depremde kaybettiğimiz 644 vatandaşımızı içinde de öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi bugün eğitimle ilgili açılışta, kura çekmede tekrar rahmet anıyorum. Yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum.\" dedi.

 

Üç Hayırsever Kuruluştan 256 Öğretmen Lojmanı
Depremlerin felaket olduğunu aktaran Karaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü. \"hatırlarsanız ilk deprem 29 saniye sürmüştü. 29 saniyelik bir sürede elinizde olan neyiniz varsa, başta psikolojiniz olmak üzere hayata tutunma arzunuz olmak üzere neyiniz varsa alıp götürdü. 3 hayırsever kuruluşumuz. Birisi Koç topluluğunun kurucusu Vehbi koç adına kurulmuş olan Vakıf tarafından yapılan 128 konutluk öğretmen lojmanları, hemen bitişiğinde Türkcell`in `Türkiye Kumbarası` adı altında yapmış olduğu 64 adet lojman ve Türk Eğitim Vakfı`nın (TEV) yaptırmış olduğu 64 öğretmen lojmanı. Bu vakıflar, bu kuruluşlar sadece Van depreminden sonra burada yaşayanların, çalışanların, Vanlıların, öğretmenlerimizin ve hepimizin sıkıntılarını gidermek için buradaydılar. Onları buraya getiren tek bir neden olabilir. O da kardeşlik. O da bu depremde tespit edilen ve sınavdan geçmiş olduğumuz bu topluluğun doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle sarsılmaz bir kardeşliğin olduğunun tezahürüdür.\" şeklinde konuştu.

 

\"Bu Lojmanlarda Sadece Öğretmenler Barınacak\"
Lojmanları yaptıran üç kuruma teşekkür eden Vali Karaloğlu, \"Biz bu kuruluşlarla protokoller imzalarken bizden şu istendi: `Biz bu evleri bizatihi öğretmenler için yapıyoruz. Lütfen bu yaptığımız lojmanlarda öğretmenlerin dışında kimse ikamet etmesin. Biz de buna dikkat ettik. Öğretmen olmayan, idareci olabilir. Ama onun dışında hiçbir devlet memuru bu lojmanlarda kalmayacak.\" ifadelerine yer verdi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir