• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Elektrik Faturaları 10 TL Düşecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MSB, Danıştay 13`üncü Dairesi`nde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu`nun (EPDK) kayıp-kaçağın elektrik faturalarında, ayrı bir bölümde gösterilmesini öngören kararının iptali istemiyle dava açtı. Danıştay, kararı iptal ederse, elektrik faturalarına kayıp-kaçak yansıtılmayacak. Enerji sektörü uzmanlarına göre, bu durumda 100 TL`lik bir fatura, ortalama 10 TL düzeyinde hafifleyecek.

UYGULAMANIN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK
Elektrikte, kayıp-kaçak uygulaması milyonlarca abonenin ardından askerlerin de taraf olduğu bir davayla genişleyerek, yeni bir boyut kazandı. Milli Savunma Bakanlığı, bir `ilk`e imza atarak, tüketici derneklerinin büyük savaşım verdiği elektrikteki kayıp-kaçak uygulamasının yönünü belirleyecek nitelikte önemli bir dava açtı.

HABERTÜRK`ün aldığı bilgiye göre MSB, Danıştay 13`üncü Dairesi`nde bir süre önce açtığı davada, EPDK`nın kayıp-kaçağın elektrik faturalarında, ayrı bir bölümde gösterilmesini öngören `28 Ekim 2010 tarihli 2999 sayılı kararı`nın yürütmesinin durdurulması ve iptalini istedi.

Hukukçulara göre Danıştay 13. Daire`den çıkacak karar, büyük tartışmalara yol açan kayıp-kaçakla ilgili uygulamanın geleceğini de belirleyecek. Hukukçular, davayla ilgili şunları söyledi: "Danıştay`ın önünde iki seçenek var. Birincisi, davayı reddedebilir. O zaman uygulama aynen devam eder. İkincisi, EPDK kararını iptal eder ve kayıp-kaçakla ilgili de kritik bir vurgu yapar. Bu bedelin, faturalara yansıtılmasını hukuka uygun bulmaz. Bu karar sonrasında kayıp-kaçak, enerjinin bir maliyeti olmaktan çıkar."
 

haberturk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir