• DOLAR 32.555
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2436.893
  • ...
Saadet Heyeti Gazze Yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi, İsrail`in saldırıları sonucunda bölgede yaşanan insanlık dramına dur demek ve bölgedeki Müslümanlara destek olmak için bir heyet gönderiyor. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın başkanlığında oluşturulan heyette Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ile Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz`da yer alıyor.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, yaptığı açıklamada, ‘Dünyanın neresinde bir sorun varsa biz oradayız` diyerek, geçtiğimiz yıl ilk olarak Somali`ye giden heyetin de Saadet Heyeti olduğunu söyledi. Aydın, bu gün Gazze`de yaşanan saldırganlığa karşı, bölgedeki Müslümanlara destek olmak için yola çıkacaklarını ifade ederek, “Şimdi Gazze`de bir insanlık dramı yaşanıyor. Böyle bir günde elbette biz de Müslüman kardeşlerimizin yanında olacağız. Onlara destek olacağız. Gazzelilerin bu şanlı direnişinin her zaman yanındaydık bu günde yine yanında olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

Aydın, açıklamasında İslam ülkelerinin yöneticilerinin yanlış politikaları sonucu Filistin sorununu bir çıkmaza doğru gittiğini de belirterek, “Gazze`de gelin son nokta göstermiştir ki Filistin`de değişen sadece zulmün artması ve işgalin artmasıdır. 60 yıldır İslam ülkelerini uygulandığı politikalar sonucunda Filistinliler lehine bir şey gerçekleştirmemiş, İsrail`in güçlenmesine, topraklarını genişletmesine, zulmün artmasına vesile olmuştur. Bu gün geldiğimiz nokta gösteriyor ki, müeyyide oluşturacak politikalar üretilmedikçe İsrail`in bu pervasızlığı artarak devam edecektir. Filistin de şehit düşen insanların sayısı artacaktır” diye uyardı.

“Filistin meselesi BM`ye ve bölgedeki birkaç ülkenin inisiyatifine bırakılamayacak kadar önem arz etmektedir” diyen Aydın, “İslam ülkelerinin yöneticilerinin gerçekleştirilmesi gereken bir husus da halklarının düşüncelerini kendi politikalarına uygulamalarıdır. Bu böyle olmadığı için ülkemizde bile son on yıldır Filistin`e yönelik uygulamalar İsrail`in zulmünü durduramamış, bilakis şehit sayısı artmıştır.
Filistinliler 60 yıldır adam gibi mücadele ediyor. Adam gibi de şehit oluyorlar. İslam ülkelerinin yöneticilerine de laf üretmek değil, adam gibi siyaset adam gibi icraat yapmak düşer. Yoksa lafla peynir gemisi yürümez” diye eleştiri de bulundu.

SAADET GAZZE İÇİN MEYDANA İNİYOR

Gazze`de yaşanan insanlık dramı için bütün politik kanalları kullanan Saadet Partisi bir yandan Gazze`ye heyet gönderirken, öte yandan ise Gazzeli Müslümanlara destek olmak için önümüzdeki günlerde İstanbul`da büyük bir miting düzenleyeceği kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir