• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bursa`da Ortadoğu İntifadalarının Genel Değerlendirmesi Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Özgür-Der Bursa Şubesi müslüman coğrafyalarında meydana gelen gelişmeleri konu alan \"Ortadoğu`nun Değişen Dinamikleri\" konulu bir panel düzenledi. Moderatörlüğünü Özgür-Der Bursa Şubesi Başkanı Aziz Avar`ın yaptığı panel, Yeni Akit Gazetesi yazarı Ahmet Varol ve gazeteci-yazar Adem Özköse`nin katılımı ile Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Selamlama ve takdim konuşmasını yapmak üzere söz alan Avukat Civan Behiç Turhan, Müslüman kardeşlerinin bulundukları coğrafyalarda yaşananların, Türkiyeli Müslümanlar tarafından çok yakından izlendiği ve önemsendiği gelişmeler olduğunu ifade ederek, \"Reel-politik ve sosyal dinamikler açısından bir takım belirsizlikler ve aksamalar olmakla birlikte, dün`e kıyasla bir gözlem yaptığımızda olan bitenlerin kardeşlerimizin hayrına ve selametine yönelik gelişmeler olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Siyasal rejim değişikliklerinin doğurduğu bir takım sancılı hallerin mevcudiyeti bilinen bir gerçek olmakla beraber asıl önemli olan ve hiçbir konjonktüre kurban edilmemesi gereken, bizim kardeşlerimizle aramızdaki ilişkiyi belirlemede kimliğimizi esas almamız gerektiğidir. Zira İslam kardeşliği yapay ve türedi sınırlara gelemeyecek kadar gerçek bir olgudur…\" diyerek devam eden konuşmasının ardından sunumlarını yapmak üzere panelistleri takdim etti.

 

Panelde konuşan Gazeteci Yazar Ahmet Varol Suriye`deki gelişmelerle ilgili yaptığı değerlendirmeden sonra siyonist israil`in Gazze`ye düzenlediği saldırılarla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:
\"Siyonist işgal devletinin son haftalarda Gazze`ye yönelik saldırılarında Hamas`ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri`nin Gazze`deki genel komutanının vekili ve fiili komutanı 52 yaşındaki Ahmet Sait Halil el-Ca`beri nin şehit edilmesiyle zirveye tırmandı. Baas diktasının gittikçe köşeye sıkıştığı bir zaman aralığında siyonistlerin bu saldırısı oldukça düşündürücüdür. Ve ondan daha önemlisi ise gazzedeki kardeşlerinin şehadetleri için sokağa çıkan binlerce Suriyeli müslümanın olmasıdır. Bakın burası önemli bir noktadır; Gazze`de ölen kardeşlerinin hakkı için yüzlerce Suriyeli şehid veriliyor. Bu bize Kudüs`ün yolu şamdan geçer sözünün içinin boş olmadığının ve sunii sınırların ergeç kalkacağının en büyük müjdecisidir. Diğer yandan Siyonist işgalci bu kez gerçekleştirdiği saldırılarda önemli bir sürprizle karşılaşmıştır ki o da uluslararası alanda İsrail`in başkenti kabul edilen Tel Aviv`e kadar ulaşan Şafak 5 füzeleridir. Kassam mücahitleri bu füzelerin tamamen yerel imkânlarla, kendileri tarafından imal edildiğini ve 75 km. menzile sahip olduğunu açıkladı. İşgalcilerin Tel Aviv, Filistinlilerin Tellu`r-Rebi` adını verdiği şehir ise Filistin`in Akdeniz sahilinin orta kesiminde yer alır ki Gazze`den buraya ulaşan füze işgal devleti kontrolündeki toprakların yarısına ulaşabilecek niteliktedir.\"

 

Programda ayrıca Suriye`ye yardım konusu da gündeme getirildi. Özgür-Der`in başlattığı \"Her Evden Bir Torba Un\" kampanyasının yanı sıra, İHH tarafından battaniye, mont ve gıda yardımı organizasyonu hakkında da bilgiler verildi. Ayni ve nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşların , Özgür-Der ve İHH Bursa şubesinden görevli kişilerle irtibata geçmesi sağlandı. Ardından Panel katılımcılardan gelen katkı ve sorulara verilen cevapların ardından sonlandırıldı.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir