• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
Davutoğlu: ABD Seçiyor İsrail Vuruyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze ziyareti öncesi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu`nun konuşmasından satır başları;

Gaaze için diplomasi trafiği yürütüyoruz. Taraflar arasındaki görüş ayrılığını gidermek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Gazze halkına buradan da sesleniyorum: Hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmemelidirler.

2008 yılında İsrail yine benzer durumlarda bir saldırı düzenlemişti biliyorsunuz. O zaman da İsrail seçimlerinden 1 ay önce, ABD seçimlerinden 1 ay sonra böyle bir saldırı yapma gereği durmuştu. Yeni Amerikan yönetimi için bir baskı oluşturma isteğini o zaman da duymuştu. Ama bugün artık bölgede 2008 şartları yoktur. Birinci amacımız, Gazze halkıyla dayanışmamızı göstermektir. Mümkünse en kısa zamanda bir ateşkes sağlanması için görüşmeler yapacağız. Ve elbette en önemlisi, bütün dünyaya artık Filistin meselesini anlatmanın vakti gelmiştir. Artık Gazzeliler`in insanlık onuruna uygun yaşama zamanı gelmiştir.

Sayın Clinton`la son 3-4 gün içinde sık sık görüştüm. Üzerinde çalıştığımız ateşkes planı çerçevesinde sürekli temas halindeydik. Sağlanacak ateşkesin kalıcı olması lazım ve ablıkanın kalkması lazım ki, bölge normalleşsin. Birkaç günlük ya da birkaç aylık ateşkeslerin ne kadar kırılgan olduğunu hep birlikte görüyoruz.

Kalıcı adımlar, Filistin`de 1967 sınırlarına sahip başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti`nin doğması, yaşaması ve yaşamasının garanti altına alınması şarttır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir