• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Mavi Marmara Davasında Önemli Gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bursa Adliyesi`ne gelen ve saldırı anında gemide bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan`ın yanı sıra Mükerrem Tetik, İdris Şimşek, Murat Pala ve Ali Osman Ceylan 5. Ağır Ceza Mahkemesi`nde talimatla ifade verdi.

Grup adına konuşan Kaptan, ifadelerinin ardından adliye önünde yaptıkları basın açıklamasında, olay sırasında pek çok insanlık dışı muameleye maruz kaldıklarını ifade etti.

İsrail`in insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisini tam bir korsanlıkla bastığını belirten Kaptan, şunları kaydetti:

``İsrail, içerisinde birçok farklı ülke ve farklı dinden gönüllülere saldırmış, kimisini şehit etmiş, kimisini yaralamış ve insani yardım malzemelerini de gasbetmiştir. Artık hesap verme vakti gelmiştir. Bu yargılama sadece bizim için değil, İsrail`in zarar verdiği bütün insanlar için, insanlık için oldukça önemlidir. Birleşmiş Milletler`in hiçbir işe yaramadığı, aldığı hiçbir kararı uygulayamadığı, hiçbir yaptırımının olmadığı, hatta İsrail`in yaptığı her türlü katliam ve insanlık dışı suçlarını adeta akladığı bir ortamda bu dava önemlidir.``

Kaptan, hiçbir ideolojik kaygı taşımadan ilaç, un, çocuk maması gibi malzemeleri Gazze`ye götürme niyetinde olduklarını dile getirerek, ``Uluslararası sularda bizlere saldıran ve 9 Türk vatandaşını şehit eden İsrail`in ve bu emri veren yetkililerin cezalandırılmasına katkıda bulunmak, yaşadıklarımızı resmi yetkililere aktarmak için buradayız. İsrailli katillerin bir nebze olsun rahat etmemeleri için buradayız`` diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir