• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Birlik Sağlanmadan İslam Dünyasının İki Yakası  Bir Araya Gelmeyecektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesinde yapılan basın açıklamasında Siyonist İsrail`in Gazze`ye saldırısı lanetlendi. Açıklamada; dünya Müslümanlarına aralarındaki ihtilafı bırakıp birlik olma çağrısı yapılarak Ümmetin birliği sağlanmadan İslam Dünyasındaki kan ve göz yaşını bitmeyeceğine vurgu yapıldı.
 
İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyeti Şube Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Yıldız, "Bu basın açıklamasını günlerden beri işgal devleti tarafından bombalanan Gazze`deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek ve katil İsrail`i protesto etmek için yapıyoruz."dedi.
 
Hamas İftihar Kaynağımızdır
Gazze`nin bir kez daha ateş altında olduğunu belirten Yıldız, " Şu ana kadar yaklaşık yetmiş beş kardeşimiz can verdi. Hastaneler yaralılarla dolup taşıyor ama bu hastalara müdahale edecek yeterli doktor ve tıbbi malzeme yok. Çünkü Gazze aynı zamanda yıllardır ekonomik ve sosyal ambargo altında. Evler tarumar, yerle bir edilmiş durumda. Bu zor şartlar ve zulüm karşısında ise Gazze halkı ve Hamas yokluk içinde şanlı bir direniş veriyor. Gazze halkı ve Hammas yetkilileri her fırsatta şartlar ne olursa olsun ve bedeli ne olursa olsun asla boyun eğmeyeceklerini ve direnişe devam edeceklerini haykırıyorlar. Bu kadar zulüm ve zorbalığa rağmen Hammas, Gazze halkı ve Filistin direnişinin takındığı bu onurlu tavır hepimiz için hiç şüphesiz bir iftihar kaynağıdır."ifadelerini kullandı.
 
Dünya, İsrail`in Rahatça At Oynatacağı Eski Dünya Değildir
Gazze`nin öncesine göre daha dayanıklı olduğunu belirten Yıldız, "Dünya Müslümanları eski pısırık Müslümanlar değil. Araplar eski Araplar değil. Dünya da İsrail`in rahatça at oynatacağı eski dünya değildir. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursinin,`Kahire Gazze`yi tek başına bırakmayacak. Bugünün Mısır`ı dünün Mısır`ı değil, bugünün Arapları da dünün Arapları değil` açıklaması bunun en güzel delilidir." dedi.

Zalim İsrail`e karşı en büyük görevin Türkiye ve Mısır`a düştüğünün altın çizen Yıldız, "Bu gün en büyük iş ve görev istibdat rejimlerini gömmeye ve belini doğrultmaya başlayan İslâm coğrafyasının ülkelerine, özellikle Son birkaç yıldır her fırsatta İsrail`e rest çeken Türkiye ve saldırıdan sonra İsrail elçisini geri çağırarak ilk adımı atan Mısır`a düşüyor." dedi.
 
Türkiye ve Mısır`ın sözlerinin arkasında durmaması ve daha somut adımlar atmaması durumunda bütün çıkışlarının şov olarak bilineceğini belirten Yıldız, "Onlar her konuda direnişin ve Gazze halkının yardımına koşmalı ve israile karşı durabilmelidirler. Aksi taktirde bu ülkelerde yaşayan Müslüman halkın yanında Türkiye ve Mısırın yaptığı bütün çıkışlar sadece bir şovdan ibaret olarak görülecektir."ifadelerine yer verildi.
 
Yıldız, Müslümanların artık `Uluslararası toplum` adı verilen BM ve benzeri teşkilatlardan medet ummak yerine kendi öz dinamiklerini harekete geçirmeyi öğrenmesi gerektiğinin de altını çizdi.
 
Müslümanlar İhtilafları Bir Kenara Bırakmalı
Dünya Müslümanlarını birliğe çağıran Yıldız, "Şunu da önemle belirtmeliyiz ki Ümmetin birliği sağlanmadan İslam dünyasının iki yakası asla bir araya gelmeyecektir. Bu nedenle bütün dünya Müslümanlarının kendi aralarındaki ihtilafları bir an önce bırakarak asıl büyük düşman ve şeytan İsrail cephesinde birleşmeleri gerekir. Eğer biz Müslümanlar bunu başarırsak Unutmayalım ki, biz kadiri mutlak (mutlak iktidar ve güç sahihibi) bir Allah`a (cc) Ve alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygambere inanıyoruz.. Allah bizim ellerimizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek istemektedir.. Yeryüzünden sorumluyuz. Uzun yıllardır devam eden katliam ve işgale karşı onurla, kitapla direnen Filistinli kardeşlerimizin direnişlerini selamlıyoruz ve mübarek şehitlerimizin mirasları olan Filistin Direnişine olan desteğimizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz."dedi.
 
Son olarak İsrail ve Siyonist rejimine seslenilen açıklamada; "Ahmed el Caberi şehit oldu ve ahirete intikal etti. Ama bizim inancımıza göre O ölmedi ve yok olmadı. Ancak siz, Siyonistler yok olacaksınız. Çünkü İsrail işgalci ve tecavüzcü bir devlettir. İşgalciler hür halkları kontrolü altına alamaz, onlara boyun eğdiremez. Hamas ümmetin kurduğu bir teşkilattır. Onu siz Siyonistler yok edemezsiniz. Bu gün Ahmed el Caberi`yi yarın Halid Meşal`i öldürebilirsiniz. Ancak sonunda Zafer ve Kudüs bizim olacaktır" ifadelerine yer verildi.(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir