• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Rektörden Ölen Öğrenci Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, rektörlük binası yakınlarında meydana gelen kazada bir öğrencinin hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, daha önce gerekli uyarıları yaptıkları halde önlem alınmadığını ifade etti.

 

2009 yılından beri hem sözlü hem de yazılı olarak ilgili kurumları böyle bir olayı yaşama endişesiyle sürekli uyardıklarını dile getiren Rektör Doğru, \"Hem öğrencilerimizin hem de araçların Kampuse güvenli giriş ve çıkışlarını sağlayacak trafik tedbirlerin alınmasını sürekli talep ettik. Ancak bugüne kadar maalesef bu yolda somut hemen hemen hiçbir adım atılmadı. Böyle bir kazanın yaşanabileceği korkusunu sürekli yaşadık maalesef geliyorum denen kaza geldi ve daha ömrünün baharında gencecik bir evladımızı aramızdan aldı.

 

Bütün uyarılarımıza rağmen almayan ilgili kurumların da bu kazada sorumluluk paylarının olduğunu düşünüyoruz\" dedi.

 

En alt kurumundan en üst kurumuna kadar tüm yetkililere üniversitenin bulunduğu alana bir kavşak veya üstgeçidin yapılması için müracaatta bulunduklarını belirten Rektör Doğru, \"Gerek yerel basında gerekse de ulusal basında bu çağrımız yer aldı ve basın bunu dile getirdi. Ama her başvurumuzda bunun ihalesinin yapılacağını ve yapılan ihalenin iptal olduğunu bunun yeniden yapılacağı dile getirilerek zor olmayan bir kavşak veya üstgeçit yapılmayıp bugün bu ihmalsizlik bir öğrencimizin hayatına mal olmuştur\" ifadelerini kullandı.

 

Basın aracılığıyla yetkili kurumlara seslen Doğru; \"Bir an önce öğrencilerimizin can güvenliğinin sağlanması için üniversitenin bulunduğu yere bir kavşağın yapılması gerekmektedir. Bir daha bu üzücü olayların yaşamaması için ilimizin ve üniversitemizin geleceği için bu tedbirlerin biran önce alınması gerekir. Tek dileğimiz bu kazanın ilk ve son olması. Bir daha böyle elim olaylar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin bir gün dahi geciktirilmeden alınmasıdır\" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir