• DOLAR 32.458
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2439.902
  • ...
Yusufi Olmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslam dinine hizmet edip bu uğurda zindanlarda bulunan tüm Müslümanlara selam, hürmet ve muhabbetlerimi sunarım.
Yusufi olmak dedik. Yani Hz. Yusuf (as) gibi zindanları ihya edip onun geçtiği bu mekânlardan onun gibi geçip inancını pekiştirerek, yüklendiği misyonun bilincinde olarak ve aziz olarak çıkmak…

Yusufi olmak; uğruna girdiği bu mekânlarda tevhid inancına sahip çıkmak, yüce Allah’ı tüm isim ve sıfatlarıyla bir olduğunu bildikten sonra, yakini bir imanla, öyle inanmak ve yaşamını bu inanç üzere bina etmektir.

Yusufi olmak; tüm zaman ve mekânlarda Allah’ın murakabesinin altında olduğunu bilmek, öyle inanmak; söz, fiil ve davranışlarını ona göre ayarlamaktır.

Yusufi olmak; dört bir yandan sıkıştıran duvarların verdiği sıkıntıyla oluşan puslu ortamı fırsat bilerek her taraftan saldıran insi ve cinni şeytanların vesvese ve telkinlerine karşı uyanık olmak ve yüce Allah’ın çizdiği hayat programından şaşmamaktır.

Yusufi olmak; bir hiç iken bizleri değerli kılan, zillette iken aziz kılan, hele hele dalalette iken hidayet gibi bir nimetle nimetlendiren yüce Allah’ın bu nimetine karşı şükrünü en güzel şekilde ifa etmektir.

Yusufi olmak; gerçekçi olup hayalinin ulaştığı alanlarda değil, elinin, dilinin ve gücünün ulaştığı yere enerjisini harcamaktır.
Yusufi olmak; göz açık olup Allah’ın verdiği zamanı dünya ve ahiretine faydalı olacak şekilde harcayarak şeytanlar ve şeytanlaşanların hırsızlık girişimlerine ve hırsızlık yapanlarına fırsat vermemektir.

Yusufi olmak; zindanın kaçınılmazlarından olan: Hayırlı bir şeyle uğraşmak, “Sermayeden yemek” demek olan kendisiyle uğraşmak ve hayır hasenatını başkasına devredip iflas etmek demek olan başkasıyla uğraşmak seçeneklerinden en akıllıcası ve en karlısı olan, dünya ve ahireti mamur kılacak hayırlı şeylerle uğraşmayı tercih etmektir.

Yusufi olmak; temelinin sağlam atılmasında ve gelişmesinde katkıda bulunduğu davasının harcı olmak, öneri-ama öneri, görüş ve desteğini esirgememektir.

Yusufi olmak; kendi kurtuluşunun, başkanının kurtuluşuyla uğraşmakta olduğunun bilinciyle hakkı ve sabrı tavsiye etmektir.
Yusufi olmak; unutmadığı davetçi kimliğine sahip çıkıp lisan-ı kal ve lisan-ı hal ile ulaşabildiği herkese davasını götürmektir.
Yusufi olmak; kendi vesilesiyle davasına yönelen olumlu izlenimlerden sevap kazanacağını bildiği gibi sebep olduğu olumsuz izlenimlerden dolayı hesaba çekileceğinin bilincinde olmaktır.

Yusufi olmak; İslam aleyhtarlarının yıldırma politikasının birer parçası olan zulüm, baskı, sürgün ve cezalandırmaların bilincinde olup kirli emellerine ulaşmamaları için daha fazla bilenmek, daha fazla çalışmak ve davaya daha fazla sarılmaktır.

Yusufi olmak; mensup olduğu değerli ve büyük davasına nispeten çok değerli olduğunu unutmamak, büyük ve değerli şeylerle ilgilenmek ve incir çekirdeğini doldurmakla uğraşmamaktır.

Yusufi olmak; zalimlerin zulmüne, art niyetlilerin kahrına bir de Müslüman derdi eklememektir.

Yusufi olmak; bir kardeşiyle bir araya geldiğinde, kurduğu sofraya ölü eti bırakıp yemek yerine nefsinin isteklerini bastırarak cennetin en leziz teamlarının tohumları olan hayırlı şeyleri konuşmaktır.

Yusufi olmak; kârı zararını bilmeyenler gibi sermayesini ateşe vermek yerine Allah’ın rahmet hazinelerinin tükenmeyeceğine olan inancını tazeleyip Allah’ın yaptığı taksimata rıza göstermektir.

Yusufi olmak; küçük bir âlem olan mü’minin iman devletini yerle bir etme teşebbüsü olan su-i zan yerine ilahi sıfatların tecelligahı olan mü’minin kalbini hoşnut edip Rıza’i İlahi’ye ulaştıracak hüsnü zannı tercih etmektir.

Yusufi olmak; Önderinin: “Merhamet etmeyene merhamet edilmez” buyruğunu düstur edinip merhamete en fazla layık olan mekandaşlarına ve kardeşlerine merhametli davranıp Allah’tan merhamet ummaktır.

Yusufi olmak; şefaat ümidimizin: “Kendisi için istediğini mü’min kardeşi için de istemedikçe sizden her biri (kamil manada) iman etmiş olmaz” buyruğunun şiar edinip kendi kardeşleriyle beraber bir bedenin azaları gibi görerek ve kendisi için istediğini onlar için de isteyerek kamil mü’min olma yoluna girmektir.

Yusufi olmak; İslam kardeşliği gibi sığınabileceği sağlam bir kalesi varken en dehşetli günde, uhuvvet sancağı altında güvenle Firdevslere yürüyebilmek için bu kaleye sığınmayı ihmal etmemektir.

Yusufi olmak; kendini haklı çıkarabilme adına nefsin fetvalarına sarılıp kardeşini yerin dibine batırmak gibi bir zulme yanaşmamaktır.

Yusufi olmak; ben bilirim, ben anlarım, ben yaparım, ben… ben… ben… gibi örümcek ağlarına takılmaktansa biz… biz… biz… gibi rahmet burçlarında oturmayı tercih etmektir.

Yusufi olmak; yüce Allah’ın vermediğini hiç kimsenin, ama hiç kimsenin vermeye gücü yettiremeyeceğine olan inancını kuşanıp her zaman ve her yerde Kadir-i Mutlak’a iltica etmektir.

Yusufi olmak; yüce Allah’ın vermek istediğine hiç kimsenin engel olamayacağını hiçbir zaman unutmayıp verme pozisyonunda görülen herkesin, müsebbibü’l-Esbab tarafından kılınan basit bir sebep olduğuna dair inancını tazeleyerek sadece Fail-i Mutlak olan Allah’a yönelmektir.

Yusufi olmak; gerçek manada yüce Allah’tan istediği oranda aziz, O’nun dışındakilerden istediği oranda zelil olduğunu fark etmektir.

Yusufi olmak; “İstemeyi vermeseydi vermeyi istemezdi” kaidesinin oluşturduğu umut deryalarına dalıp ısrarla umduğunu aramak ve yılların oluşturduğu umutsuzluk atmosferini yırtmaktır.

Yusufi olmak; Allah’tan istemenin, ibadetin bir şekli olduğuna inanmak ve bu ibadeti yerine getirdikten sonra Allah’ın işine karışmayıp umut içinde kendi işiyle meşgul olmaktır.

Yusufi olmak; dışarıdaki kardeşlerini unutmayıp hayırlı işlerinde muvaffak olmaları için onlara dua etmektir.
Yusufi olmak; kendine ve kardeşlerine, hak yolda sabit kalması, akıbetinin hayırlı olması ve son nefeslerinin İslam üzere olması için Allah’a dua etmektir.

Gerçek manada Yusufi olmak dileğiyle…

İdris Şimşek E Tipi Kapalı Cezaevi D-13 Sivas

Bu haberler de ilginizi çekebilir