• DOLAR 32.564
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2445.831
  • ...
Okullar Halkla Açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Proje kapsamında Faik Çelik Kız Meslek ve İslam Uyar Ticaret Meslek Liseleri ile Balabanbey Dörtçelik İlkokulunda gerçekleştirilen çalışmaları inceleyen Ersöz, projede temel hedefin okulları halkın hizmetine açarak toplumun eğitim seviyesini yükseltmek olduğunu söyledi. Ziyarete Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile Müdür Yardımcısı Nejmi Aydın`da katıldı.

Okulların devletin malı olmaktan çıkıp halkın malı olması gerektiğini belirten Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, \"Bu projeyle ders dışındaki boş zamanlarda okullarımızı değerlendirmek ve toplumun hizmetine sunmak istiyoruz. `Okullar Hayat Olsun` projemizde, hem kaynaklarımızın verimli kullanılması sağlanacak, hem de birer kültür merkezi haline gelecek okullarımızda ailelerimizin kaynaşması, halkımızın eğitim seviyesinin yükselmesi sağlanacak. Projemiz çok basit uygulaması kolay bir proje. Okulları açıyoruz, vatandaşlarımız yararlanıyor.\" dedi.

Derslerden arta kalan kısımda boş kalan okul binalarının bu projeyle topluma açıldığını vurgulayan Atilla Gülsar, \"Ülkemizin kaynaklarını en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Okullarımız 24 saat halkımıza açılmalı ve bulunduğu mahalleye, ilçeye hayat vermeli. Adeta birer kültür merkezi haline gelmeli\" dedi. Projenin okullarda sıcak bir ortam da oluşturacağını kaydeden Gülsar, \"Proje hem öğrencilerimize hem de velilerimize hizmet edecek. Eğitimciler olarak bizlerin sadece öğrencileri eğitme misyonumuz yok. Okullarımızın bulundukları bölgenin gelişmesine ve vatandaşların kültürlenmesine de katkı sunması gerektiğini düşünüyorum\" dedi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir