• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
Uhuvvet Der`den Vahşi İsrail`in Saldırılarına Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - İşgalci İsrail`in Gazze`ye yönelik başlattığı saldırılarına İnsani hak ve Özgürlükler platformu üyesi Uhuvvet- Der`den tepki geldi. İsrail`in Gazze`ye yönelik birkaç gündür başlattığı saldırıları kınayan Uhuvvet- Der Başkanı İ.Halil Barlak, yapılan bu saldırıların vahşetten öte bir tutum olduğunu belirtti.
 
İsrail`in Gazze`ye yönelik düzenlediği saldırıda sivil halkın üzerine onlarca roket yağdırıldığını belirten Barlak, "Hava saldırılarında sivil halkın üzerine onlarca roket yağdırıp aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu insanı katleden İsrail`in bu vahşi saldırılarını şiddet ve lanetle kınıyoruz" dedi.
 
Katil Siyonistler BM ve ABD `nin Desteğiyle Hareket Ediyorlar
İşgalci İsrail tarafından yapılan bu saldırıların Batılı ülkeler tarafından desteklendiğini belirten İ.Halil BARLAK " Katil Siyonistler; BM ve ABD gibi oluşum ve ülkelerin desteğini aldığı için bu kadar rahat hareket ediyorlar.Bugün BM ve ABD gibi oluşum ve devletler işgalci israil`i maddi,siyasi ve askeri olmak üzere birçok yönden desteklemektedir.Bu da küfrün tek millet olduğunu göstermektedir." İfadelerini kullandı.
 
Müslümanların Uyanık Olup Bu Saldırılara Gerekli Cevabı Vermesi İmani Bir Sorumluluktur
Filistin,Suriye ve diğer İslam ülkeleri üzerinde oynan oyunlara dikkat çeken Barlak "Gerek Filistin ve Suriye`de gerekse diğer İslam ülkeleri üzerinde oyunlarını sürdürmekte olan bu küfür milletine karşı Müslümanlar gerekli cevabı vermek zorundadırlar.Bu yeryüzünde ki her Müslüman için imani bir sorumluluktur" dedi.
 
Bu Saldırılar İnsan İşi Değildir
İsrail`in Gazze`ye yönelik yaptığı eylemlerinin kabul edilemeyeceğini dile getiren Barlak, "Yüzlerce masum insanın yaralandığı ve öldüğü sivil halka karşı yapılan bu saldırılara ben bir insanlık suçudur diyemeyeceğim çünkü bu vahşet bir insan topluluğunun yapabileceği bir şey değildir. Gazze halkı on yıllardır İsrail işgali altında inlemektedir. İsrail, Gazzelilerin hayatlarını sürdürebilmeleri için sağlanması gereken en asgari şartları bile yerine getirmemekte mallarına el koyup, topraklarını ellerinden almaya çalışmaktadır.` İfadelerini kullandı.
 
Bu Saldırılar Ne İlk Ne de Son Olacaktır
Bu saldırıların ne ilk nede son olacağına vurgu yapan Barlak, "Gazzelilerin yaşama haklarına yönelik bu ne ilk saldırıdır, ne de sonuncusu olacaktır maalesef. Ama bu cinayetler bir son bulmalıdır. İsrail`i, insanların özellikle de müslümanların yaşam hakkına saygılı olmaya, işgal altındaki Gazze halkına yönelik ablukayı kaldırmaya, Uluslararası toplumu, bu şiddet ve katliama tepkisiz kalmamaya ve acil olarak barışı tesis etmeye ve insani yardım elini bölge halkına uzatmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.
 
Barlak, "Uhuvvet -Der olarak bizler başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin idarecilerini,Sivil toplum kuruluşlarını ve hassasiyet sahibi olan tüm kişi ve kurumları ezilen Filistin halkının yanında, İsrail`in karşısında olmaya davet ediyor, şehid olan kardeşlerimize Allah-u Teâlâ`dan rahmet, yaralananlara acil şifa, geride kalanlara sabrı cemil diliyor, kavli ve fiili dualarımızla Gazzeli mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz!" dedi.
(Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir