• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Hacılara Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Hac görevini yaptıktan sonra kutsal topraklardan gelen hacılar peygamber sevdalıları tarafından Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesinde ziyaret edildi. Ziyaret sırasında kutsal topraklardan gelen hacılar kendilerini ziyaret eden vatandaşlara hurma ve zemzem suyu ikram ettiler.
 
Ziyaret sırasında Vedat Turgut Hoca, hacc ibadetinin anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı.
 
Hac farizasını yerine getiren Vedat Turgut sanki asrı saadet dönemi yenileniyor diyerek duygularını şu sözlerle ifade etti: " Kimi hacılar bazı sahabeler misali Mekke de vefat ediyorlar Hz. Yasir gibi Hz. Sümeyye gibi… Kimisi yara içerisinde kalıyor Hz. Bilal gibi, Habbab gibi… Hemen hemen bütün hacıların ayakları şişiyor patlarcasına.. Resulallahın yollarına diken atılıp ayaklarının patladığı gibi… Sözün özü şudur: Anlatmakla görmek bir değildir görüp yaşamak lazım."
 
Genel olarak hacıların ziyaret ettiği yerlerin Mina ve Kabe olduğunu ifade eden hacılardan Selim Altun ise, "Genel olarak hacıların ziyaret ettikleri yerler; Mina, Kabe ve Arafat`tır. Belki de dünyevi olarak en değersiz taşlarından oluşmaktadır fakat Allah u Teala bizlerin oraları ziyaret etmemizi istemiştir. İbadetlerimizi dünyadan soyutlanarak yapmamız gerekiyor hac memlekete döndüğümüzde başlıyor."dedi. (Yakup Moğulani-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir