• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
TYÇP Çalışanları İşlerine Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Geçen yıl Van`da yaşanan depremlerden sonra Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) adı altında Van ve Erciş`te 7 bin kişi 9 ay çalıştıktan sonra bakanlıkça 3 ay gibi bir süre ara vermişti. Kendilerine, kasım ayında tekrar işe başlayacakları sözü verilen TYÇP çalışanları, hem tekrar işe alınmanın sevincini paylaşmak hem de gelinen son aşama hakkında bilgi vermek amacıyla İLKHA`yı ziyaret etti.
 
Grup adına konuşan Ahmet Şayak, 9 aylık bir çalışmanın ardından 3 ay ara verildiğini söyleyerek, "Bu sürenin dolmasıyla beraber, geçen hafta tekrar bazı kurumlarda bu işçiler çalışmaya başladı. İŞKUR İl Müdürlüğü TYÇP programını tekrar açmıştır. Geçen sene kurumlarda çalışanların tekrar işlerinin başına dönmesi için çalışmalar başlamıştır. Bir kısmı başladı, bir kısmı başlayacak diğerlerinin de tekrar işe başlaması hususunda gerekenler devam ediyor. Bu çalışmaların tekrar başlamasının sevincini paylaşıyoruz." dedi.
 
"Biz, Sizi Bir Aile Olarak Kabul Ettik"
Programda emeği geçen herkese teşekkür eden Şayak, "Biz, bir yapı ya da teşkilat değiliz. Tamamen Van halkının emekçi insanlarıyız. Biz, sizi bir aile olarak kabul etmişiz. Derdimizi hep sizinle paylaşıyoruz. İlke Haber Ajansı çalışanlarının hepsine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
(Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir