• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
Sobaya Alternatif Isıtma Sistemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen \"6. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı\" ile \"6. Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı`na katılan yüzlerce firma, ürünlerini pazarlarken bazı genç girişimciler ise geliştirdikleri cihazlarla dikkat çekiyor.

Çukurova TÜYAP Fuarına katılan bir firma, yeni sistem ısı teknolojisiyle geliştirdikleri ürünün sobaya alternatif olacağını belirtti.

Geliştirdikleri cihazla ilgili İlke Haber Ajansına bilgi veren firma yetkilisi Suat Sayın, \"Ürünümüz az elektrikle çok ısıveren bir cihazdır. Cihazımız her türlü kalorifer peteğine bağlanabilir. Ürünümüzün 20 metre karelik bir oda için günlük elektrik tüketimi 24 saat için yaklaşık 2 TL gibi bir tutardır. Çalışma sistemi inverter sistemi ile çalışır. Bunu basitçe size şöyle anlatayım. Bir çaydanlık düşünün gazı sonuna kadar açarsınız kaynar ve daha sonra gazı kıstığınızda bile aynı sıcaklıkta tutabilir. Bu cihazda aynı mantıkla çalışır. Cihazın üzerinde oda termostatı vardır. Buradan istediğiniz dereceye ayarlarsınız, daha sonra kendisi odanızı o dereceye getirir.\"dedi.

Cihazla özellikle sobalı evlerde tasarruf sağlanacağını belirten Sayın, \"Isıtma sistemiz hem kömür kullanımının önüne geçerek çevreyi ve havayı koruyacak, hem de maddi açıdan tasarruf sağlayacak bir üründür. Cihazımız, sobaya alternatif olacak bir üründür. Sadece kalorifer tesisatının daha basite indirgenmişi, daha ekonomik olanıdır. 20 metrekareye kadar olan odalarda 24 derece oda sıcaklığında çalıştırıyor, ayda 50 ile 70 lira arasında bir elektrik faturası bekleniyor. Kurulumunda yüksek maliyeti yoktur. Cihaz ortalama 950 TL artı kurulum ücreti ile 1200 TL gibi bir tutara satın alınabilir\" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir