• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
israilin `Demir Kubbe`si Delindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEL AVİV - İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze yakınlarındaki Demir Kubbe Kontrol Merkezi`ni ziyaret ederek yaptığı açıklamada, ``Hiçbir savunma sistemi mükemmel değildir. Demir Kubbe, halen İsrail`in güvenilir bir savunma sistemidir`` dedi.

``Demir Kubbe`` İsrail`de üretiliyor

Hamas`ın attığı Katyuşa füze saldırılarına karşı İsrail`in kullandığı ``Demir Kubbe`` füze savunma sistemini İsrail`in kuzeyindeki Galile yakınlarında Rafael askeri silah fabrikasında üretiyor.

Rafael silah fabrikası kapılarını özel bir izinle AA`ya açtı. AA muhabirinin sorularını cevaplayan fabrika sözcüsü İşai David, Demir Kubbe`nin ABD ve İsrail`in ortaklaşa gerçekleştirdiği savunma füze sistemi olduğunu, mobil olarak çalışabilen ve 5 asker tarafından idare edilen sistemin, bir batarya, bir operasyon kiti ve bir radar okuyucudan oluştuğunu belirtti.

Tel Aviv`de siren sesleri duyuluyor

Gazze`den atılan füzelerin Tel Aviv`e düşmesi ihtimali nedeniyle kentte siren seslerinin çaldığı, halkın panik içinde güvenli yerlere kaçmaya çalıştığı ifade edildi.

Tel Aviv`e 2 füze düştü

İsrail`in başkenti Tel Aviv`de çalan sirenlerin ardından, Hamas`ın askeri kanadı İzzettin el- Kassam Tugayları tarafından kente `Şafak-5` isimli iki füze atıldığı bildirildi.

Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada füzelerin, İsrail`in Gazze`ye saldırılarına karşılık olarak mücahitler tarafından `Siccil taşı` operasyonu çerçevesinde fırlatıldığı belirtildi.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir